Bloemkoolpizza

Ook lekker voor de (grote) kids!

Het is niet eens moeilijk om te maken!

Je kunt de bloemkool met de hand raspen, maar met keukenmachine of blender is de bodem zo klaar. Daarnaast is de bodem veel(!) gezonder en ook nog eens heel lekker

Benodigdheden

Bloemkool bodem

  • 1/2 bloemkool
  • 1 ei
  • 50 gr geraspte kaas
  • Peper en zout (of kruiden die je lekker vind)
  • Olijfolie

Topping

  • 2 el Tomatenpulp
  • Handje zwarte olijven, gesneden in halve
  • 2 grote champignons, gesneden in plakken
  • 1/2 rode ui, fijngesneden in halve ringen
  • Geraspte 30± kaas (of parmezaanse kaas)
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Peterselie fijngehakt


Bereiding

De oven doet het werk… kost wat tijd…

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en was deze.
  • Rasp vervolgens de roosjes met een handrasp of doe de bloemkool in de keukenmachine/blender en maal tot fijne kruimels.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kruimels erover.
  • Schuif de kruimels in de oven. Bak 25 minuten, roer af en toe even door met een vork. (dit kan ook 5 minuten in de magnetron, maar daar zijn wij persoonlijk niet zo’n fan van)
  • Haal de kruimels vervolgens uit de oven en laat het een kwartier afkoelen.
  • Doe de kruimels hierna in een schone theedoek en knijp zo hard je kan er zoveel mogelijk vocht uit boven de wastafel.
  • Doe de bloemkoolpulp in een kom met het ei, de kaas, peper en zout en meng goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel vervolgens egaal over de bakplaat met een spatel. (in de vorm van een pizza)
  • Doe de bodem weer in de oven en bak 15 á 20 minuten. De bodem moet nu een beetje goudbruin worden.
  • Haal uit de oven.
  • Beleg de bodem met tomatensaus en alle groenten, kruiden en kaas en bestrijk de randjes met olijfolie.
  • Leg de pizza weer in oven voor 20 minuten.
  • Haal de pizza uit de oven.
  • Pizza party time!
Life happens, Pizza helps!
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*