Lasagne van knolselderij

 

  • 300 gram verse boerenkool
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 200 gram champignons
  • 250 gram kwark of ricotta
  • 100 gram geraspte geitenkaas
  • sojaroom
  • zout
  • peper
  • tabasco, madeira en olijfolie 

    vegetarische-lasagne-van-knolselderij-met-boerenkool

  • Snijd 1 kleine knolselderij in dunne plakken en snijd daarna de schil eraf. Kook de boerenkool met wat zout in een laag water gedurende 8 minuten. Kook ook de plakken knolselderij onder water (in een andere pan) gedurende 8 minuten.

Fruit ondertussen in een hapjespan 1 klein gesneden rode ui met 3 zeer fijn gesneden knoflooktenen en 200 gram schoon geborstelde en in in stukken gesneden champignons met een heel klein beetje tabasco en wat madeira.

Laat de boerenkool goed uitlekken en de plakken knolselderij ook.

Vet een medium ovenschaal in met wat olijfolie en bedek de bodem met wat plakken knolselderij. Roer door de afgegoten boerenkool 250 gram kwark of ricotta die je wat hebt aangelengd met een scheutje sojaroom, zout en peper en 100 gram geraspte geitenkaas.

Nu begint het stapelen in een ingevette ovenschaal. Bedek de bodem met wat knolselderij plakken en leg daarop de helft van de boerenkool met de helft van de paddenstoelen. Herhaal dit en leg op de 2e laag paddenstoelenmengsel nog een laagje geraspte geitenkaas. Zet de schotel 10 minuten in de oven op 180 graden en daarna nog 5 minuten onder de gril op 250 graden.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Omwille van de prestaties gebruiken we Cloudflare als een CDN-netwerk. Hiermee wordt een cookie "__cfduid" opgeslagen om beveiligingsinstellingen per client toe te passen. Deze cookie is strikt noodzakelijk voor de beveiligingsfuncties van Cloudflare en kan niet worden uitgeschakeld.
  • __cfduid

We volgen geanonimiseerde gebruikersinformatie om onze website te verbeteren.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

We gebruiken Google Tag Manager om geanomiseerd ons verkeer te volgen en om AB te helpen nieuwe functies te testen.

Decline all Services
Accept all Services