Het verhaal van Sjoukje – club eigenaresse Fit4lady Leeuwarden

”Ik had mij nooit kunnen voorstellen wat voor impact Fit4lady kan hebben op mijn leden” – Sjoukje 

 

 

Sjoukje runt al meer dan tien jaar haar eigen Fit4lady vestiging, welke is gevestigd aan het Zuidvliet in Leeuwarden. Dit doet ze uiteraard niet alleen. Samen met trainster Nathalie geeft zij dagelijks training aan een groep fanatieke dames, ieder met een eigen doel. Eens te meer de reden om deze twee trainsters eens wat meer te vragen – zo benadrukken ze zelf – over hun grote passie, training geven.

 

Wat stimuleert jullie om iedere dag weer een effectieve training uit te voeren voor jullie leden?

“Mij stimuleren de gesprekken met mijn leden over hoe Fit4lady hun leven heeft veranderd. Toen ik met Fit4lady Leeuwarden begon, had ik nooit durven dromen hoe belangrijk Fit4lady voor sommige leden kan zijn. Het zelfvertrouwen, de sociale contacten en hun energielevel of dagindeling kan zodanig veranderen dat het hun hele leven verbetert. Dit is toch geweldig?! Dat gun ik iedereen. Nathalie: “Verder halen we veel energie uit de sport zelf. Bewegen houdt mij vrolijk en energiek.”

 

Bewegen houdt mij vrolijk en energiek.” – Nathalie

 

Wat is het dat jullie zo kunnen waarderen aan jullie leden?

“Het vertrouwen dat ze in ons als trainsters hebben. Als sporter stel je je toch vaak kwetsbaar of open op en ik ben blij dat de leden het vertrouwen in mij hebben om dat ook te durven/doen. Sjoukje haakt in: “ Ik ben het daarmee eens en ik waardeer mijn leden ook in het feit dat ze mij onbewust heel veel leren. Door al hun verschillende karakters blijft mijn werk erg leuk.”

 

We kunnen stellen dat de rol als trainster best een intensieve maar ook serieuze job blijkt, waar halen jullie (zelf) de energie vandaan om toch iedere dag een efficiënte training neer te zetten?

“Praktische dingen zoals op tijd naar bed, redelijk gezonde voeding en zo nu en dan ontspanning zijn belangrijk om prestaties te leveren en altijd vrolijk en energiek op je werk te verschijnen.” Nathalie: “Ik houd van muziek. Als ik muziek hoor moet ik bewegen. Als ik mijn werkdag start en de muziek aan doe, geeft het me energie om er weer volop tegen aan te gaan en me voor de volle 100 procent in te zetten. Zo hoop ik alle dames ook weer te motiveren natuurlijk.”

 

Een gemiddelde werkdag, hoe ziet deze er voor jullie uit?

“Heel veel tellen 😉 …5, 6, 7, 8!” Sjoukje: “Ja, aftellen en de step passen voordoen gaat aan de lopende band. Dus heel veel meesporten. Ook corrigeren we de houding en de bewegingen bij oefeningen die worden uitgevoerd op de toestellen. Overzicht houden is de hoofdtaak, denk ik. Je moet weten waar je het hardst nodig bent zodat iedereen ondertussen lekker door kan trainen.”

 

Hoe ben jij (Sjoukje) – in aanraking gekomen met het ‘concept’ Fit4lady? En hoe heeft Nathalie in een later stadium zich als trainster aangesloten bij Fit4lady?

“Ik ben heel toevallig Fit4lady tegen gekomen op internet. Zelf miste ik op dat moment iets wat je in je eigen tijd kon doen met begeleiding en met muziek. Bij Fit4lady kon dat! Daarna werd ik enthousiast en wilde ik er meer van weten”. Nathalie: “ Van jongs af aan had ik al heel veel affiniteit met sport. Zowel actief als passief. Turnen, steps, aerobics, skeeleren. Het concept van Fit4lady sprak mij in die zin aan.”

 

Wat maakt het sporten bij Fit4lady uniek?

“Sporten in je eigen tijd op je eigen niveau, met persoonlijke begeleiding en betrokkenheid van je trainsters. Efficiënt en doelgericht resultaat halen. Samen sporten.”

 

 

Hoe komen jullie aan nieuwe oefeningen die worden toegepast in een circuittraining?

Nathalie: “ Ik haal veel oefeningen uit mijn kennis vanuit de turnwereld en ik heb weinig moeite met steppassen en aerobic-achtige oefeningen.” Sjoukje haalt haar kennis meer uit haar ervaring met krachttraining en voeding. Sjoukje: “Suggesties van onze leden zijn belangijk. Ook laat ik me dikwijls leiden door YouTube. Daar staat zo veel creatieve kennis op, dat is fantastisch. Nathalie doet het zo uit haar hoofd. Erg knap. Workshops en trainingen geven Nathalie en mij ook nieuwe inzichten en ideeën voor oefeningen”.

 

Wat is jullie boodschap aan alle dames die op dit moment dit artikel lezen en twijfelen om serieus aan de slag te gaan met meer bewegen?

“Droom het. Geloof het. En realiseer het!

 

Een waar hoogtepunt in jullie carrière. Waar zijn jullie trots op?

“Fit4lady heeft meerdere Fitnessketen van het jaar-Awards gewonnen. Hier zijn we heel trots op.”

 

Tot slot! Wat is jullie doel met betrekking tot Fit4lady?

“Ons doel voor komende periode is meer trainsters opleiden en inzetten. Zo kunnen we nog meer dames motiveren om actief te gaan sporten!”

 

 

 

GRATIS PROEFLES?

Voor een proefles nemen we ongeveer een uur de tijd. Een reguliere training, als je lid geworden bent, kost je ongeveer 30 minuten. Maar vanwege onze begeleiding en unieke methode is dit half uurtje effectiever besteed dan ooit!

Direct solliciteren

Mijn doel met Fit4lady is om vrouwen in beweging te brengen. Beweging zorgt voor meer zelfvertrouwen en draagt bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Het concept van Fit4lady maakt dit mogelijk met een korte (30 minuten!) en intensieve kracht- en conditietraining.

Help jij mij nog meer vrouwen in beweging te brengen? Solliciteer dan direct!

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct solliciteren

Mijn doel met Fit4lady is om vrouwen in beweging te brengen. Beweging zorgt voor meer zelfvertrouwen en draagt bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Het concept van Fit4lady maakt dit mogelijk met een korte (30 minuten!) en intensieve kracht- en conditietraining.

Help jij mij nog meer vrouwen in beweging te brengen? Solliciteer dan direct!

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct solliciteren

Mijn doel met Fit4lady is om vrouwen in beweging te brengen. Beweging zorgt voor meer zelfvertrouwen en draagt bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Het concept van Fit4lady maakt dit mogelijk met een korte (30 minuten!) en intensieve kracht- en conditietraining.

Help jij mij nog meer vrouwen in beweging te brengen? Solliciteer dan direct!

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct solliciteren

Mijn doel met Fit4lady is om vrouwen in beweging te brengen. Beweging zorgt voor meer zelfvertrouwen en draagt bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Het concept van Fit4lady maakt dit mogelijk met een korte (30 minuten!) en intensieve kracht- en conditietraining.

Help jij mij nog meer vrouwen in beweging te brengen? Solliciteer dan direct!

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct solliciteren

Mijn doel met Fit4lady is om vrouwen in beweging te brengen. Beweging zorgt voor meer zelfvertrouwen en draagt bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Het concept van Fit4lady maakt dit mogelijk met een korte (30 minuten!) en intensieve kracht- en conditietraining.

Help jij mij nog meer vrouwen in beweging te brengen? Solliciteer dan direct!

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct solliciteren

Mijn doel met Fit4lady is om vrouwen in beweging te brengen. Beweging zorgt voor meer zelfvertrouwen en draagt bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Het concept van Fit4lady maakt dit mogelijk met een korte (30 minuten!) en intensieve kracht- en conditietraining.

Help jij mij nog meer vrouwen in beweging te brengen? Solliciteer dan direct!

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct solliciteren

Mijn doel met Fit4lady is om vrouwen in beweging te brengen. Beweging zorgt voor meer zelfvertrouwen en draagt bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Het concept van Fit4lady maakt dit mogelijk met een korte (30 minuten!) en intensieve kracht- en conditietraining.

Help jij mij nog meer vrouwen in beweging te brengen? Solliciteer dan direct!

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top