Sporten met hart- en vaatziekten

Een hartinfarct op jonge leeftijd. Dat overkwam de toen 39-jarige Karin. Haar hartpomp bleek niet goed meer te functioneren. Karin was een actieve vrouw, hield van fietsen en wandelen. Bracht haar kinderen dagelijks op de fiets naar school. De schade was dusdanig dat Karin een
harttransplantatie nodig had. Maar een nieuw hart is niet zo maar op voorraad.

Leven met een steunhart

Karin (48 jaar): “Het hartfalen bracht mijn organen in gevaar en daarom werd een steunhart geplaatst. Dat is een mechanische pomp die de functie van het hart ondersteunt. Zo kon ik de wachttijd op mijn nieuwe hart overbruggen.” Het werd een spannende periode van 4 jaar. In 2014 kreeg Karin een donorhart.

Met sporten houd ik mijn nieuwe hart gezond

Na haar harttransplantatie wilde Karin goed zorgen voor haar nieuwe hart. Karin: “Het is van levensbelang om goed voor jezelf te zorgen. Ik pomp iedere dag mijn hart eventjes op. Sporten bij Fit4lady geeft mij de mogelijkheid om even een half uurtje lekker te bewegen. Zo blijf ik in goede conditie en in balans. Sporten geeft mij meer energie.

Stok achter de deur dankzij goede begeleiding

Na haar revalidatie vond Karin veel plezier in het wandelen in de polder. “Maar als het een dagje regent, stel je het uit en voor je het weet is de week weer om. Fit4lady is voor mij echt een stok achter de deur. Ik vind er prima begeleiding en mijn zus en vriendinnen trainen er ook. Ik bouw reserves op waardoor ik de dag beter door kom. Ik kan het iedereen – ook gezonde vrouwen – van harte aanbevelen.”

– Karin, Fit4lady Goeree

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!