Glutenvrij brood - lekker zelf gebakken

Dit heb je nodig:

  • 00 gram glutenvrij meel (bijv. boekweitmeel, amandelmeel, havermeel)
  • 100 gram tapiocameel
  • 1 theelepel xanthaangom
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 250 ml melk (plantaardige melk zoals amandelmelk kan ook worden gebruikt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Optioneel: zaden of noten naar keuze voor extra smaak en textuur

Zo maak je het brood:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakvorm in met olie en bekleed indien gewenst met bakpapier.

  2. Meng in een kom het glutenvrije meel, tapiocameel, xanthaangom, bakpoeder en zout.

  3. In een aparte kom, klop de eieren los en voeg de melk, olijfolie en appelazijn toe. Meng goed.

  4. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer goed door tot een glad beslag.

  5. Als je zaden of noten wilt toevoegen, vouw ze dan voorzichtig door het beslag.

  6. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm.

  7. Bak het glutenvrije brood in de voorverwarmde oven gedurende 40-50 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden steekt.

  8. Laat het brood afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten, haal het dan uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster.

Dit eenvoudige glutenvrije brood is perfect voor mensen met een glutenvrij dieet en kan naar wens worden aangepast met verschillende soorten glutenvrij meel en extra ingrediënten. Geniet van je zelfgemaakte glutenvrije brood!

Ideaal als je snel buikpijn krijgt van brood eten. En een must bij koolhydraat arm eten!
Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*