Heb je vragen over Fit4lady? 

We helpen je alvast met deze veelgestelde vragen.

Wat is een Fit4lady training?

Bij Fit4lady traint elke vrouw doelgericht, effectief en efficiënt. In een circuit van toestellen en steps wissel je iedere 45 seconden tussen krachttraining en cardiotraining. 

Twee rondes zijn gelijk aan een effectieve 30-minuten training, waarbij al je spiergroepen aan bod komen.


Meer weten?

+ Kun je echt in 30 minuten trainen?

Absoluut. Fit4lady biedt een speciaal ontworpen training voor vrouwen met een drukke levensstijl. In slechts 30 minuten activeer je al je spiergroepen.


+ Waarom sporten met alleen vrouwen?

Fit4lady biedt een veilige en comfortabele omgeving speciaal ontworpen voor vrouwen. Onze volledig uitgeruste clubs en specifieke vrouwenfitness begrijpen de unieke fysiologische en psychologische aspecten van vrouwen.

Onze professionele sportcoaches geven begeleiding die aansluit bij jouw specifieke lichaam en doelen. Ervaar het zonder kritische blikken en deel in het plezier van sporten met vrouwen zoals jij.

+ Hoe werkt het bij een women-only fitness?

Fit4lady bevordert holistische gezondheid en welzijn, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Wij streven naar mentaal welzijn en meer zelfvertrouwen voor vrouwen. 

Onze training is afgestemd op de specifieke behoeften van vrouwen, rekening houdend met factoren zoals hormoonbalans en mogelijke gezondheidsbeperkingen.


+ Kan ik echt onbeperkt sporten?

Zeker weten! Bij Fit4lady geniet je altijd van onbeperkte toegang, ongeacht het type abonnement dat je kiest. Daarom hanteren wij geen vaste lestijden. Je kunt trainen op het moment dat het jou het beste uitkomt, of dat nu 2 keer per week is of 5 keer per week. Kies wat voor jou goed voelt en pas het aan je eigen agenda aan.

+ Hoe werkt een 30 minuten training?

Bepaal zelf je trainingsmoment binnen de openingstijden van jouw Fit4lady club. Elke training start met een energieke warming-up. 

Onze stepoefeningen verbeteren je conditie en uithoudingsvermogen met wekelijks of tweewekelijks nieuwe uitdagingen. 

Voor krachttraining gebruiken we hydraulische toestellen, op jouw weerstand afgestemd voor een workout die op jouw lijf geschreven is. Train verschillende spiergroepen en bereik een sterker, soepeler lichaam. 

Wissel elke 45 seconden van oefening voor een complete workout in slechts een half uur.

Bij Fit4lady staat samen sporten met vrouwen centraal, waar plezier en gezondheid samenkomen.

Tip: Begin rustig als je nieuw bent of een tijd niet hebt gesport. Bouw de intensiteit geleidelijk op.

+ Wat bedoelen jullie met persoonlijke coaching?

Tijdens je training krijg je persoonlijke begeleiding van je sportcoach. In het circuit coachen we meerdere sporters tegelijkertijd. We verwelkomen je, leggen de stepoefening uit, en houden contact om je houding op krachttoestellen te controleren en blessures te voorkomen.

Je sportcoach begrijpt je doelen en uitdagingen, daarom bieden we maandelijks coachingsgesprekken aan. Meer coaching is mogelijk met ons Fit4lady Intens programma. 

In deze gesprekken voert je coach een lichaamsmeting uit, inclusief gewicht, vetpercentage, spiermassa en meer. Resultaten zijn beschikbaar in de Fit4lady app en blijven privé. Plan gesprekken met je coach of via de Fit4lady app.

Tijdens je training is je sportcoach constant aanwezig, zodat je een intensief half uurtje sporten ervaart. Ook bij cooling-down en buikspieroefeningen staat je coach klaar. 

Bij vragen en opmerkingen helpt je sportcoach je graag verder Voel je welkom!

+ Train ik in een groep?

Bij Fit4lady train je op individuele basis, op het moment dat het jou het beste uitkomt. Dankzij de opstelling van ons trainingscircuit krijg je echter het gevoel alsof je in een groep traint. Dit creëert een gevoel van verbondenheid en contact, voor zover jij dat wilt.

Je medesporters dienen als inspiratie en jij op jouw beurt inspireert hen. Deze wisselwerking leidt vaak tot nog betere resultaten.


+ Moet je lichaam even wennen?

Het kan zijn dat je lichaam even moet wennen aan het bewegen en dat je in het begin wat pijn of spierpijn voelt. Niets aan de hand in de meeste gevallen. Ben je niet zeker? Vraag je sportcoach wat er kan zijn. Bijna alle vrouwen kunnen bij Fit4lady trainen, eventueel met aangepaste oefeningen.

+ Kan ik ook sporten met een blessure of beperking?

Iedere vrouw kan bij Fit4lady sporten. Onze sportcoaches kunnen bij een blessure of beperking aangepaste oefeningen aan je geven, zodat je toch in beweging kunt blijven. 


Niet voor niets heeft Fit4lady het keurmerk van de Diabetes Vereniging ‘Sportschool met oog voor Diabetes’ en zijn wij actiepartner van de Hartstichting.


+ Ik ben net bevallen. Wanneer kan ik sporten?

Nieuwe moeders zijn van harte welkom bij Fit4lady vanaf 6 weken na de bevalling. Ontdek ons 8-weken programma 'Mama in Shape' waarmee je die eerste zwangerschapskilo's kwijtraakt en snel weer fit wordt.

Als je buikspieren goed gesloten zijn, ben je van harte welkom om deel te nemen aan dit programma. Voor zekerheid hierover kun je overleggen met je verpleegkundige.

Weer lekkerder in je vel en genoeg energie voor je kleintje is ook voor jou toegankelijk.

+ Wat kost een abonnement bij Fit4lady?

Bij Fit4lady heb je de keuze uit drie abonnementsmogelijkheden: het Basisabonnement, het Resultaatprogramma, en Fit4lady Intens

Met het Basisabonnement geniet je van alle voordelen en ben je minimaal 6 maanden lid, met de mogelijkheid tot opzegging daarna. Kies je voor het Resultaatprogramma, dan betaal je minder en geniet je ook van alle voordelen. Je verbindt je voor minimaal 12 maanden, ook met de optie tot opzegging na die periode.

Fit4lady Intens biedt extra voordelen en vereist een minimaal lidmaatschap van 3 maanden. Na deze periode stopt het vanzelf of kun je ervoor kiezen dit programma te verlengen, of over te stappen naar een Basisabonnement of het Resultaatprogramma. 


+ Is Fit4lady duur?

Bij Fit4lady ervaar je personal training voor de prijs van een regulier sportschoolabonnement, zonder verborgen kosten. Geniet van gratis koffie, thee, water, kluisjes (indien aanwezig) en gebruik van de Fit4lady App. 

 Doe gratis mee aan leuke acties of steun met een kleine betaling een goed doel.

Fit4lady is partner van Bedrijfsfitness Nederland, waardoor je korting kunt krijgen via je bedrijf. Deze korting kan oplopen tot wel 40% korting op je krijgen. 

Studenten (15-25 jaar) ontvangen €10 korting per maand op vertoon van hun studentenpas. 


Probeer Fit4lady eerst met een gratis proefles of een 4-weken-actie* om te zien of het bij je past. 

* Deze actie wordt jaarlijks tijdelijk gehouden en is dus beperkt verkrijgbaar

+ Moet ik meteen een jaar lid worden?

Nee, je kunt al kiezen voor een lidmaatschap van 3 maanden met Fit4lady Intens. Of probeer Fit4lady een half jaar uit met een Basisabonnement.

Het is echter onze ervaring dat het een tijdje duurt voordat je wekelijks sporten in je ‘systeem’ krijgt. Het is onze missie om vrouwen te bewegen naar een gezonde leefstijl. 


Als je een jaar of langer lid blijft bij Fit4lady kunnen we samen met jou prachtige resultaten bereiken. Daarom is ons Resultaatprogramma scherper geprijsd. Wij gaan voor kwaliteit. Altijd! 


+ Hoe werkt een Fit4lady lidmaatschap?

Met een Fit4lady-lidmaatschap krijg je toegang tot al onze clubs in Nederland en bieden we een betaalbaar alternatief voor personal training. 

Train onbeperkt op tijden die jou passen, begeleid door een sportcoach in het circuit. Een maandelijks coaching gesprek met lichaamsmeting zit standaard in je abonnement. 

Geniet van gratis kluisjes (indien beschikbaar), onbeperkte gratis koffie, thee, water en gebruik van de Fit4lady App. Spaar punten met trainingen voor leuke attenties en doe gratis mee aan sportieve uitdagingen op de club. 

Sluit een lidmaatschap af voor een bepaalde periode, daarna maandelijks opzegbaar. Meer info vind je in je digitale contract en op de pagina met Algemene Voorwaarden. 

+ Wat is het verschil tussen een Resultaatprogramma en Fit4lady Intens?

Naast de overeenkomsten zijn er wel degelijk verschillen tussen een Resultaatprogramma en het Fit4lady Intens programma.

Naast alle voordelen van een Resultaatprogramma is het met Fit4lady Intens mogelijk om je trainingen in te plannen. Een Intens abonnement stopt automatisch na 3 maanden. Verlenging is mogelijk en doorstroming naar een Basisabonnement of Resultaatprogramma is ook mogelijk.

Bij Fit4lady Intens kun je kiezen voor extra coachingsgesprekken

Kortom: als je wilt sporten met extra aandacht en een stok achter de deur? Kun je jezelf moeilijk motiveren om te gaan sporten? Probeer dan eerst Fit4lady uit met een Intens programma.

Bij deelnemende clubs is het tevens mogelijk om een 10-daags Fit4lady Sportvasten upgrade van je Intens programma te boeken. Dan heet het Intens+. Fit4lady Sportvasten is een uniek effectief programma waarbij je sporten en vasten combineert op een verantwoorde manier met indrukwekkende resultaten.


+ Hoe maak je sporten tot een gezonde gewoonte?

Bij Fit4lady ondersteunen we jou bij het integreren van sport in je wekelijkse routine. Het is essentieel om van sporten een gewoonte te maken. Kies daarom 2 of 3 tijdstippen per week die goed bij jou passen.

Kun je een keer niet aanwezig zijn of heb je beperkte tijd? Maak dan gebruik van een van onze online Fit4lady Thuistrainingen en Buikspieroefeningen, beschikbaar in je Fit4lady App.

Door 2 tot 3 keer per week 30 minuten te sporten, zul je al snel ervaren dat je meer energie hebt, een beter uithoudingsvermogen ontwikkelt en een soepeler lichaam krijgt. 

+ Wanneer is Fit4lady open?

De meeste clubs zijn op 2 momenten van de dag open. Een groot aantal clubs is ook op zondag open. De openingstijden en dagen kunnen per club verschillen. Kijk daarom op de pagina van jouw club


+ Waar vind ik Fit4lady?

Je vindt Fit4lady clubs door heel Nederland. Voor de adressen en informatie kun je terecht op de pagina https://fit4lady.nl/clubs/


+ Moet ik mij aanmelden voor een les?

Nee hoor, je kunt ieder moment direct beginnen met sporten tijdens de openingsuren van jouw Fit4lady club. Dus niet wachten op een instructeur of lesuur, gewoon direct door …


+ Wat moet ik doen als ik interesse heb?

Lijkt de effectieve 30 minuten-training bij Fit4lady jou wat? Probeer Fit4lady dan uit met een gratis proefles of een actuele actie uit onze pop-up.

Liever direct lid worden? Klik dan hier en kies het abonnement dat bij jou past. 

+ Hoe kan ik sportcoach bij Fit4lady worden?

Als sportcoach bij Fit4lady heb je de kans om vrouwen te begeleiden naar hun fitnessdoelen, hen te inspireren en motiveren. We zoeken gedreven, enthousiaste, servicegerichte vrouwen met affiniteit voor sport en gezondheid. Ervaring is een pluspunt, maar ook beginners zijn welkom. 

Je hebt dagelijks contact met onze sporters, bouwt een band op en biedt een maximale sportieve motivatie. Kies voor zelfstandigheid en flexibiliteit als Fit4lady Coach, met de mogelijkheid om al vanaf 4 uur per week aan de slag te gaan.

Na een korte interne opleiding bij de Fit4lady Academy kun je direct beginnen. Ontwikkel jezelf verder met coaching en masterclasses. 


Doorgroeien naar clubmanager of het openen van je eigen Fit4lady club? Dat is allemaal mogelijk!

+ Hoe start ik een eigen Fit4lady club?

Als je een eigen sportschool wilt openen in de vorm van een franchise, is dit een geweldig idee. 


Franchisenemers en de Fit4lady Academy begeleiden jou en je coach(es) bij de start van je vestiging. Je profiteert onder andere van professionele hulp bij de inrichting van je club en de zichtbaarheid in je verzorgingsgebied met een marketingplan op maat.

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*