Een frisse zomerdrank met komkommer, kiwi en peterselie
Zin in een verkoelende zomerse drank? Maak dan eens de volgende mix in je blender.
Voor twee longdrink glazen:
Liefst alles biologisch.
Zorg dat alle 4 ingrediënten goed koud zijn.
- Halve komkommer met schil.
- 1 geschilde kiwi
- handje vol peterselieblaadjes
- 250 ml appelsap (of half sap/half water)
Hoe maak je het?
De komkommer en kiwi in stukjes snijden.
Doe alles in je blender en mix het lekker schuimig en schenk in de longdrinkglazen.
Versier de glazen met een schijf kiwi of een sliert komkommer.
Voel je vrij om eens te experimenteren met wat limoensap of munt.
Enjoy!
Met deze drank verwen je jezelf, maar ook je lijf. Lees maar wat de ingrediënten voor je doen:
Komkommer bevat o.a. vitamine K, belangrijk voor de bloedstolling en botstofwisseling.
Van oudsher bekend als vetverbrandingsstimulerend. Komkommer werkt ook positief bij diabetes. Gebruik zeker bij een biologische komkommer ook de schil.
Kiwi is een natuurlijke bloedverdunner. Bevat veel vitamine C. Kiwi bevat weinig calorieen en is voedzaam. Werkt goed op je stoelgang en darmstelsel. Houdt je bloedsuikerspiegel in orde. Je kunt ook de schil eten van de kiwi. Boordevol vezels. Probeer het eens!
Peterselie zit bomvol voedingsstoffen, zoals de vitamines A, B, C en K en mineralen als ijzer en kalium. Voorkomt bloedarmoede en is goed voor je huid. Dus laat het niet op je bord als garnering liggen maar eet het op.
Redenen genoeg dus om van deze drank te genieten!