Daarom doen dus

Ook dit jaar laten we ons hart weer spreken en komen we in actie voor de Hartstichting. Hiervoor zijn zij ons erg dankbaar en graag lichten ze toe waar onze donaties voor ingezet worden.

“Het geld dat jullie voor ons inzamelen gebruiken wij dit keer voor een nieuw project met als doel mensen met een hoge bloeddruk eerder op te sporen,” vertelt Laura Slits namens de Hartstichting.

“We investeren in bloeddrukmeters en onderzoeken of mensen op verschillende plaatsen (waaronder bijvoorbeeld de sportschool) zelf hun bloeddruk kunnen meten en of deze metingen betrouwbaar zijn. Blijkt dit succesvol? Dan wil de Hartstichting er voor zorgen dat er vanaf 2019 overal in Nederland plekken worden ingericht waar mensen hun bloeddruk kunnen meten.”

Het project is van levensbelang. Een hoge bloeddruk leidt namelijk tot een groter risico op hart- en vaatziekten. 1 op de 3 Nederlanders van 40 jaar of ouder heeft een hoge bloeddruk. Echter, van een hoge bloeddruk voel je niets. Veel mensen weten dus niet dat ze een hoge bloeddruk hebben, of zijn zich niet bewust van hun verhoogde risico.

Laura: “Met dit project kunnen we samen voorkomen dat miljoenen Nederlanders overvallen worden door hart- of vaatziekten. Het geeft ons de mogelijkheid om mensen op tijd te waarschuwen. En daarvoor heel veel dank.”

www.hartstichting.nl

Sinds 2014 is Fit4lady officieel trotse partner van de Nederlandse Hartstichting.

GRATIS PROEFLES?

Voor een proefles nemen we ongeveer een uur de tijd. Een reguliere training, als je lid geworden bent, kost je ongeveer 30 minuten. Maar vanwege onze begeleiding en unieke methode is dit half uurtje effectiever besteed dan ooit!

Zomeractie

Top