Chinese kool met gebakken bloemkoolrijst en falafel

Chinese-kool-met-falafel-en-bloemkoolrijst

Falafelballetjes

Een traditioneel Arabisch gerecht

‘Falafel’ komt van het Arabische woord ‘falāfil’: een meervoud van het woord ‘fulful’ wat ‘peper’ betekent. Falafel is een heerlijk pittig vegetarisch gerecht en makkelijk te maken!

Ingrediënten voor 16 balletjes falafel

  • 150 gram gedroogde kikkererwten, of kant en klaar uit een pot (wel even afspoelen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper, zonder zaadjes fijngesneden
  • sap van 1 citroen
  • 1 el boekweit of havermeel
  • 2 lente-uitjes, alleen witte en lichtgroene delen in dunne ringetjes gesneden
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • Himalaya zout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Was de kikkererwten en laat ze minimaal 16 uur weken in ruim water. (punt 1 en 2 kun je overslaan als je het in pot/blik vorm hebt)
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en stop ze in een keukenmachine.
  3. Voeg de knoflook, chilipeper, citroensap, komijn, kurkuma, lente-uitjes, een snuf Himalaya zout en een handje peterselie toe en meng het tot een gladde massa in je keukenmachine.
  4. Roer het boekweit- of havermoutmeel hier doorheen. Als het mengsel nog te nat is voeg dan een extra lepel toe.
  5. Maak met natte handen balletjes: plat en niet te groot.
  6. Laat de falafel een half uurtje opstijven in de koelkast.
  7. Bak de falafel in een koekenpan met wat olijfolie tot dat ze goudbruin zijn.
  8. Serveer je homemade falafel met een salade van tomaat, avocado en sla.

Chinese kool met bloemkoolrijst en falafel

Je kunt de falafel ook als balletjes gebruiken bij geroerbakte Chinese kool met gebakken bloemkoolrijst. (foto)Chinese kool met falafel en bloemkoolrijst

Benodigdheden

  • 1 Chinese kool, fijngesneden
  • 3 eieren
  • Falafel, zelfgemaakt
  • Olijfolie
  • 1 tl Kurkuma
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl Djinten (komijnpoeder)
  • 0,5 tl Sambal
  • Soyasaus (Kikkoman)
  • Bloemkoolrijst, zakje
  • Olijfolie
  • Kerrie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de olie.
  2. Roerbak de Chinese kool.
  3. Voeg de kruiden, sambal en Soya toe.
  4. Voeg al roerend de geklutste eieren toe. Blijf roeren tot dit gestold is.
  5. Roerbak de bloemkoolrijst in een aparte pan in olie.
  6. Voeg de kruiden toe aan de bloemkoolrijst.

(Serveer)tips

  • Serveer op een plat bord de bloemkoolrijst, de gebakken chinese kool en de Falafel.
  • Pas de hoeveelheid kruiden naar smaak aan.
  • Een keertje makkelijk? Koop kant en klare falafel.

Eet smakelijk!

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Omwille van de prestaties gebruiken we Cloudflare als een CDN-netwerk. Hiermee wordt een cookie "__cfduid" opgeslagen om beveiligingsinstellingen per client toe te passen. Deze cookie is strikt noodzakelijk voor de beveiligingsfuncties van Cloudflare en kan niet worden uitgeschakeld.
  • __cfduid

We volgen geanonimiseerde gebruikersinformatie om onze website te verbeteren.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

We gebruiken Google Tag Manager om geanomiseerd ons verkeer te volgen en om AB te helpen nieuwe functies te testen.

Decline all Services
Accept all Services