Zomer strijd. Klaar voor, of klaar mee?

Een #blog van Wendy, Fit4lady Hillegom.
Met een paar tips voor die eeuwige ‘zomerstrijd’.

Lekker lang licht, warmere temperaturen, wandelen in de mooie avondzon. Voor Wendy van den Berg, eigenaresse Fit4lady Hillegom, kan de zomer niet snel genoeg beginnen. Het is echt haar seizoen. Al snapt ze heel goed dat niet alle vrouwen enthousiast worden van strandweer…

“Met kleding aan voelen we ons toch allemaal zekerder. Dat is nu eenmaal zo. Maar bedenk, niemand perfect is. Ook de vrouwen die er met kleding aan wellicht ‘perfect’ uitzien, blijken in badpak of bikini een buikje te hebben. Of bijvoorbeeld striae.

Maar hoe erg is dat? Helemaal niet erg, dat weten we allemaal. Toch voelen we ons vaker onzeker in de zomer dan in de winter. Gelukkig kunnen we daar iets aan doen. We hoeven niet gelijk maatje 36 te passen als de eerste zonnestralen verschijnen, maar een iets strakker lijf maakt dat je net iets blijer bent.

Daarom gaan we bij Fit4lady voor de zomer extra op onze gezonde levensstijl letten. Zodat al die bikini’s en tanktops weer net iets mooier staan… ‘-)

Op de club gaan we extra buikspieren trainen en thuis kun je met onderstaande tips aan de slag. Het zijn wellicht ‘open deuren’, maar het is altijd goed om ze nog eens door te lezen. Misschien zelfs om uit te printen en op te hangen. Al is het beste uiteraard om ze gewoon te doen!”

 1. Stel een concreet en haalbaar doel
  Je hoeft niet perse in maatje 36 te passen. Bedenk waar jij je lekker bij voelt en ga voor dat doel.
 2. Houd een eetdagboek bij
  Begin eens met opschrijven wat je eet gedurende een paar dagen. Kijk daarna waar je zou kunnen minderen en of je eetgewoontes kunt aanpassen. Misschien kun je bepaalde ingrediënten vervangen door gezondere, bijvoorbeeld volkoren, varianten?
 3. Drink genoeg
  Verwar een hongergevoel niet met dorst. Heb je trek? Drink dan eerst een glas water. Beter nog is om gedurende de dag, zeker voordat je iets gaat eten, een glas lauw water te drinken. Het geeft je vast een beetje een vol gevoel en spoelt bovendien je lijf even helemaal door. Goed dus voor de stofwisseling!
 1. Eet met aandacht
  Neem de tijd om te eten en laat je niet afleiden door bijvoorbeeld de televisie. Dan eet je ongemerkt namelijk meer. Wist je dat ook de keuze voor je bord een groot verschil kan maken? Kies een kleiner bord, dan lijkt dezelfde hoeveelheid eten groter dan op een groot bord. Hetzelfde geldt voor een gekleurd bord. Hoe groter het contrast tussen het eten en het bord, hoe groter de portie lijkt. Grappig niet? En hoe eenvoudig toe te passen!
 1. Geniet, maar met mate
  Wees niet te streng voor jezelf, dat werkt echt alleen maar averechts. Ga maar na, als je iets niet mag (bijvoorbeeld filet americain tijdens je zwangerschap), heb je er juist trek in. Eet daarom gewoon wat je lekker vindt. Een taartje mag echt wel, en ook wat chips of een Tony’s. Maar niet elke dag, niet een hele zak en niet een hele reep. Uiteraard.


Wendy van den Berg heeft nadat ze bijna tien jaar in de logistiek werkte, een eigen
strijkservice gehad in Hillegom. Begonnen als lid, trainster geworden en sinds kort
runt ze haar eigen club. “Het is zo mooi om de dames te begeleiden, resultaten te zien
en ze te motiveren zo door te gaan,” aldus Wendy!

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
 • Ontvang één dagelijkse oefening.
 • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
 • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!