Echte zelfgemaakte erwtensoep voor je. Een snertsoep… ;-)

Heel veel plezier bij het bereiden en geniet er van!
Team Fit4lady

Wat heb je nodig?

  • 500 gram spliterwten
  • 2 preien
  • 1/2 knolselderij
  • 2 wortels (220 gram)
  • 1 grote ui, of 2 kleine
  • 1/2 eetlepel zout
  • Peper
  • Bosje selderij
  • Voor de garnering: peterselie

Hoe maak je het?

  • Was de spliterwten in een zeef onder stromend water.
  • Neem een grote soeppan en breng de spliterwten met 2 liter water aan de kook. Laat 1 uur koken en schep het schuim er met een schuimspaan af.
  • Was de prei goed en haal het buitenste blad eraf. Snijd in dunne ringen. Snipper de ui. Schil de knolselderij en snij ze samen met de wortels in kleine blokjes.
  • Voeg na het koken van de erwten de prei, ui, knolselderij, wortel, zout en peper naar smaak toe. Roer zo nu en dan door om aanbranden te voorkomen. Als de soep te dik wordt, dan voeg je wat extra water toe.
  • Snijd het selderijblad klein en voeg toe. De soep heeft nu 2 uur gekookt en zal redelijk vloeibaar zijn. Na afkoelen en een nachtje in de koelkast of andere koele ruimte is je erwtensoep precies dik genoeg geworden.
  • Maak erwtensoep dus altijd een dag van te voren; de volgende dag is de soep precies zoals hij moet zijn!
  • Serveer in een flinke kom met vers gehakte peterselie.

Geniet er van ❤️