Weer hart aan de slag (een #blog van Arina)

Vakantie. Daar doen we het toch eigenlijk allemaal voor. Om één, of liefst meerdere, keer per jaar volledig te ontspannen en weer op te laden voor een nieuwe periode van hard werken. Sporten past daar niet altijd bij. Soms is er simpelweg geen gelegenheid op je vakantieadres of je hebt er gewoon even geen zin in. Hoe ging dat bij jou deze zomer?

Ik ben zelf iemand die altijd wel een manier vindt om te blijven bewegen, waar ter wereld ik ook ben. Zit ik boven op een berg, dan ga ik elke ochtend lopend naar de bakker in het dal. Zit ik in een hotel, dan trek ik baantjes in het zwembad.

Maar ik kan me goed voorstellen dat je ook wel eens denkt, nu even niet. En dat is ook helemaal niet erg. Als je het na de vakantie maar weer oppakt, want dat is vaak lastig. Het is zwaar om jezelf weer te motiveren om aan de slag te gaan. En de eerste trainingen gaan vaak toch wat moeizamer dan voor de vakantie bovendien betekenen ze echt het einde van de vakantie…

De belangrijkste reden echter, waarom het zwaar is om weer te gaan bewegen is omdat sporten een gewoonte is. Een goede weliswaar, maar ook eentje die je er wel in moet houden. Na een week of twee is de gewoonte namelijk uit je systeem. En zie dan maar weer eens op te starten.

Coach
Dit geldt overigens voor iedereen. Niet alleen voor jou. Het is niet voor niets dat topsporters een coach hebben. Iemand die ze scherp houdt, trainingsschema’s opstelt en zorgt dat er na een rustige periode weer flink gezweten gaat worden. Gelukkig hebben we bij Fit4lady ook onze eigen coaches. Onze trainsters zijn er voor je. Kun je even geen motivatie vinden, vertel het en ze helpen je op weg.

Maar ook onze jaarlijkse Hartenactie plannen we bewust in september. Een extra stimulans om de draad weer op te pakken.

Doe je mee? Ik hoop het, want het is een geweldige actie met een dubbel doel. We zamelen geld in voor de Hartstichting én werken aan jouw gezondheid. Hart aan de slag dus. Succes!

Een sportieve groet, Arina
(eigenaar van Fit4lady en franchiseonderneemster van Fit4lady Hoorn, Limmen en Volendam)

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!