Vliegensvlug vet verbranden

Regelmatig stellen leden mij de vraag waarom ze geen gewicht verliezen terwijl ze toch echt op hun eten letten en meer sporten. De verklaring hiervoor is niet eenvoudig, maar wel logisch. Het geheim van afvallen zit niet alleen in het gewicht in kilogrammen, maar ook in ons vetpercentage. O ja, en onze spieren spelen ook nog een belangrijke rol. Ik leg het uit.

Spieren

Afvallen is eigenlijk niets meer dan vetten omzetten in spiermassa. En die spiermassa, die weegt inderdaad meer dan vet massa. Je spieren bestaan namelijk grotendeels uit water en eiwitten en lichaamsvet is in feite niets meer dan een opeenstapeling van triglyceriden (vetten). En deze zijn nu eenmaal lichter.

Ben je meer gaan sporten en niet meer gaan eten of zelfs minder en gezonder? En je bent op de weegschaal aangekomen? Dit is een goed teken. Dan kun je ervan uitgaan dat je gespierder bent geworden en dat dit extra kilo’s veroorzaakt.

Vetpercentage
Maar dan gaan we nog een stapje verder. Naar het vetpercentage. Je wilt immers wel ergens aan zien hoe goed het teken is. Spieren kunnen we lastig meten, maar jouw vetpercentage wel. Je vetpercentage geeft een beeld van je gezondheidsstatus.

Deze wordt bij de eerste intake bij Fit4lady dan ook door ons gemeten. Het vertelt ons iets over het niveau van jouw lichaamssamenstelling. Teveel is niet goed, te weinig uiteraard ook niet. Net als met je gewicht. Maar dit is logisch.

Gewicht, vet en spieren dus. Alles bij elkaar vertellen ze ons alles over jouw lichaam. We meten en weten daardoor. Maar houd je er niet al te veel aan vast. Zie dat meten als hulpmiddel om te weten of je op de goede weg bent.

Doe wat goed voelt
Wil je slanker worden? Sport en let op je voeding. Maar doe vooral wat bij

jou past en goed voelt. Staar je niet blind op de weegschaal, je vetpercentage en / of je spieren. Of je lekker in je vel zit zegt nog altijd het meeste over of je succes hebt, of niet.

Meer weten over dit gewicht, vetpercentage en spieren? Vraag er naar bij je trainster!
Een sportieve groet, Arina

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!