Te druk om te sporten? Niet met deze 5 tips!

te druk om te sporten

Een druk leven kan het moeilijk maken om tijd vrij te maken voor sport en fitness, vooral als je een volle agenda hebt met werk, studie en gezinsverantwoordelijkheden. Echter, sporten en fitness zijn cruciaal voor het handhaven van een gezonde levensstijl en het verminderen van stress. In dit artikel delen we 5 tips om sporten en fitness in een druk leven te passen.


Of je nu vroeg opstaat of laat gaat slapen, er zijn manieren om een ​​training in te passen in je drukke dag. Hier zijn 5 tips om sporten en fitness in een druk leven te passen:

  1. Plan je workouts in je agenda
  2. Kies een workout die past bij je levensstijl
  3. Train thuis of op je werkplek
  4. Zoek een trainingspartner
  5. Gebruik elke kans om actief te zijn

1. Maak sport een actief agenda-onderdeel

Veel mensen gaan sporten ”als ze er tijd voor hebben”, maar je als je sport echt in je agenda blokt dan heb je een grotere kans dat je bij het maken van andere afspraken aangeeft dat je echt niet kan, want je hebt al wat in de agenda staan dan. Net zoals je een afspraak plant met een klant of collega, plan je een workout in je agenda. Kies een vast tijdstip en dag voor je trainingen en hou je eraan. Dit maakt sporten een prioriteit en helpt je om consistent te blijven.

2. Kies een sport die bij je levensstijl past

Als je een druk leven hebt, kies dan een workout die past bij je levensstijl. Bijvoorbeeld, als je een kantoorbaan hebt, kies dan een workout die je spieren losmaakt en je bloedcirculatie verbetert. Denk aan yoga, Pilates of wandelen. Wist je dat je bij Fit4lady kunt sporten met het hele bedrijf? Zo maak je het gewoon onderdeel van je werkweek! Daarnaast kun je bij Fit4lady al een volledige training volgen in slechts 30 minuten.

3. Train thuis, of op je werkplek

Als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan, overweeg dan om thuis te trainen of op je werkplek. Er zijn tal van workouts die je thuis of op je werkplek kunt doen zonder extra apparatuur. Denk aan lichaamsgewichtoefeningen zoals push-ups, squats en lunges. Het kan al helpen om voor het douchen even snel een kleine workout te doen. Al is het maar 10 minuten. Sporten hoeft echt niet een hele opgave te zijn. En een uur trainen is geen minimale eis aan een lekkere sportieve sessie.

4. Zoek een trainingspartner

Als je een drukke agenda hebt, kan het vinden van motivatie lastig zijn. Zoek een trainingspartner die je kan motiveren en je verantwoordelijk houdt. Dit kan je partner, vriend of collega zijn. Samen sporten kan ook heel gezellig zijn.

bedrijfsfitness

5. Pak iedere kans aan

Net als in het reguliere leven: als je je openstelt voor mogelijkheden en kansen, dan ga je ze vanzelf zien. Neem jij de trap of de lift? Met de fiets of met de auto naar de supermarkt? Even die trap drie keer op en af rennen? Of al hardlopend de hond uitlaten? Gebruik elke kans om actief te zijn Probeer elke kans te benutten om actief te zijn. Dit helpt om actief te blijven en vermindert de noodzaak voor aparte sportmomenten.

Bonustip: Maak je sportieve levenswijze bespreekbaar

Laat je omgeving weten dat je nieuwe sportieve doelen hebt, waar je hard aan werkt. Als men begrijpt wat jou motiveert om te sporten, dan zullen ze vaak zelfs vragen hoe het ermee gaat. Daarnaast snappen ze het dan direct als je dat wijntje afwijst, of als je een super gezonde maaltijd meeneemt naar je werk, of als je even een rondje gaat lopen in je pauze. Door je doelen openbaar te maken, maak je het tastbaar en krijg je zelf de drang om echt aan de slag te gaan want je maakt van het behalen van je doelen een soort sociaal construct. Ook als je zegt dat je gaat ondernemen bijvoorbeeld, dan vragen mensen je later, ”hoe is het met die nieuwe onderneming van je?” Omdat het onderwerp zo tastbaar wordt, wil je er ook echt mee aan de slag. En snappen mensen dat je hier tijd voor vrij moet maken.

Lees ook: Sporten voor een betere mentale gezondheid: hoe sport je cognitieve vaardigheden verbetert

Sporten en fitness inpassen in een druk leven kan een uitdaging zijn, maar het is essentieel voor een gezonde levensstijl en bij het verminderen van stress. Plan je workouts in je agenda, kies een workout die past bij je levensstijl, train thuis of op je werkplek, zoek een trainingspartner en gebruik elke kans om actief te zijn. Met deze tips kan je sporten en fitness makkelijk inpassen in je drukke leven.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!