Als vrouw starten met fitness? Zo begin jij goed bij een sportschool voor vrouwen

vrouwen fitness sportschool voor vrouwen fit4lady

Ben jij klaar om met vrouwen fitness aan de slag te gaan in een sportschool voor vrouwen? Misschien wil je wel een mooier figuur, strakkere armen, rondere billen en een strakkere buik. Mogelijk heb je een zittend beroep of gezondheidsklachten. Er zijn legio redenen om te beginnen met meer beweging! Maar hoe? En waar begin je precies? Waarom zou je überhaupt kiezen voor fitness of een vrouwen sportschool?

Waarom kiezen vrouwen voor fitness?

Misschien heb jij wel een zittend beroep en wil je meer beweging in je leven (wist je dat Nederlandse vrouwen gemiddeld 8 uur per dag zitten?). Dan kun je onze tips om een beetje fitness in je dag te sluipen lezen om je op gang te helpen, maar nog beter is het om systematisch aan de slag te gaan met een leuke sport, zoals vrouwen fitness! 

Sporten kan tot tevens tot meer succes op je werk of studie leiden, zo schreef Fit4lady oprichter Arina van Damme in deze column. En gelijk heeft ze! Een sportende vrouw gaat er beter uitzien, zit lekkerder in haar vel, blijft langer gezond, geeft haar immuunsysteem een boost, krijgt meer energie en staat positiever in het leven. Daarnaast helpt sporten tegen de stress van het dagelijkse leven en zorgt het voor meer inspiratie en creativiteit. 

Beginnen met vrouwen fitness, waar moet je op letten?

Als je voor het eerst gaat sporten maak je mogelijk dezelfde fouten als andere beginnende sporters. Vaak ga je vaak super gemotiveerd en fanatiek van start. Maar helaas na een korte periode van alles geven zakt de moed je al snel weer in de schoenen, gewoonweg omdat je verkeerd begonnen bent. Wil jij wel graag een goede start maken en je fitter en energieker voelen? Zorg er dan voor dat je niet de fouten maakt uit onze blog ‘Dit zijn de 6 meest gemaakte fouten van beginnende sporters’. Daarnaast is motivatie van groot belang, gelukkig hebben wij 5 tips om sporten leuker te maken en langer vol te houden

Vrouwen fitness, cardio en krachttraining, wat is nu precies wat?

Als je wilt beginnen met fitness hoor je de ene vriendin zeggen: ‘Je moet cardio doen daar val je lekker van af.’ Maar, de andere vriendin roept, ‘Nee krachttraining dan word je mooi strak.’ We zien in de de praktijk dat vrouwen dan vaker voor cardio kiezen, vaak ook omdat ze willen afvallen en denken dat cardio de way to go is. Mannen kiezen daarentegen veelal voor kracht (omdat ze er gespierd uit willen zien), maar maakt het eigenlijk echt veel verschil welke training je doet? En welke verschillen zijn er? Dat lees je allemaal in onze blog ‘Wat is het verschil tussen cardio en krachttraining?

Daarnaast zal het je misschien verbazen dat er enkele verschillen zijn tussen krachttraining voor vrouwen en krachttraining voor mannen. De personal trainers van een goede vrouwensportschool weten precies welke verschillen dat zijn, en hoe jij dus beter op maat geholpen kunt worden. Lees hierover meer in onze blog ‘Zo verschilt krachttraining voor vrouwen van krachttraining voor mannen.

Bij een goede vrouwensportschool wordt je geholpen met een geschikte krachttraining, in combinatie met geweldige cardio. Dit kan onder begeleiding van persoonlijke trainsters en alles in de juiste balans, bijvoorbeeld via onze unieke circuittraining. Ook daarom kies je voor een goede vrouwensportschool waar ze weten wat jij specifiek nodig hebt.

Welke oefeningen zijn het beste voor vrouwen?

Welke oefeningen geschikt zijn voor jou hangt af van een aantal factoren. Kies daarom voor een vrouwen sportschool waar de trainsters tijd voor je maken en goed luisteren naar jouw wensen, doelen en uitdagingen. Of je nu kiest voor krachttraining, cardio, circuittraining of zelfs verschillende diëten: het begint bij aandacht voor jou. De trainsters van Fit4lady maken graag tijd vrij voor een goede intake, proefles en een praatje voor of na de training. Maar, wil jij alvast een beetje leren welke oefeningen onder de favorieten van onze trainsters vallen? Lees dan de volgende blogs eens:

Krachttraining voor vrouwen, dit zijn onze 8 favoriete oefeningen

Cardiotraining voor vrouwen, leer onze top 10 oefeningen!

Dit zijn de 10 beste oefeningen voor benen en billen!

Dit zijn de 5 beste armoefeningen voor vrouwen!

Vijf wetenschappelijk bewezen effectieve buikspieroefeningen

Welke sportschool voor vrouwen moet je kiezen? 

Wij vrouwen zijn veel bezig met een mooier figuur. We willen strakkere armen, ronde billen, en een strakkere buik. Terwijl wij ons hier druk om maken zijn fysiotherapeuten, trainers en sportdocenten bezig met hoe ze jou hierbij kunnen helpen. Daarbij focussen ze vaak op dingen die jij misschien over het hoofd gezien hebt, zoals jouw core-stability. Je kern, en de daarbij behorende core stability, ook wel de kern- of rompstabiliteit genoemd, helpt je bij het voorkomen van blessures, zorgt voor een goede houding en helpt je bij je bewegingen in het dagelijkse leven. Doe zelf eens onze test ‘Test jouw core-stability: hoe sterk is jouw kern?

Zoals je ziet kun je zelf niet alles weten. Vrouwen fitness is meer dan alleen de gewichten oppakken en een paar oefeningen doen. Er valt zo veel te leren! Kies daarom voor een vrouwen sportschool die zich richt op jouw wensen en doelen. En waar de trainsters weten wat jou het beste helpt. Onze trainsters hebben jarenlang specifieke kennis opgedaan waar jij van kunt profiteren, kennis die je niet bij iedere sportschool aantreft. Ga voor expertise, aandacht en stiekem ook voor een beetje gezelligheid. Wil jij dat allemaal ervaren? Vraag  dan eens een proefles bij ons aan via het onderstaande formulier.  Volg ons daarnaast ook op sociale media, dan blijf je altijd op de hoogte over wat onze trainsters schrijven!

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!