Sport oppakken na vakantie of periode van rust? Pak de draad op met deze 8 gouden tips!

Probeer het uit!

Sporten na de vakantie of lange tijd zonde sport? 

Pak de draad weer op met deze 8 tips!

De vakanties nodigen veel mensen uit om het rustig aan te doen en gezonde gewoonten te laten vieren. Het sporten en gezond eten pakken we later wel weer op. Dus voor je het weet ben je na de vakantie minder fit en zomaar een paar kilo zwaarder. En dat is toch niet wat je wilt? 

Toch moet je weer aan de bak. Scholen beginnen, vergaderingen van het werk, cursussen en ook het sporten. Bij Fit4lady weten we al jaren de valkuilen van de startende sporter. DUS.. hierbij de 8 gouden tips!

Fit4lady heeft tips voor jou!

1. Stel een doel

Niets motiveert zo goed om weer regelmatig te gaan trainen als het hebben van een doel. Kies een nieuw doel uit waar je voor wilt trainen. Een lange afstandswandeling? 5 kilo afvallen? Een loopevenement bij jou in de buurt of een andere activiteit waar je naartoe kunt werken. Schrijf je doel op of meld je aan zodat je er niet meer onderuit kunt.

Lees ook: Motivatie om te sporten: 5 manieren waarop je jezelf van de bank af haalt en in de sportschool krijgt

2. Plan sport in je agenda

De week vliegt vaak voorbij. Als sporten nog niet jouw prioriteit is, plan dan je vaste momenten in. Dit helpt enorm! Plan nu meteen in op welke dagen en tijdstippen jij gaat sporten en laat er deze keer niets tussen komen.

3. Start op maandag

Dit werkt echt mentaal heel goed. Als je op maandag meteen naar de sportschool gaat, is “de kop eraf” en pak je de 2e of 3e keer veel makkelijker mee in de week. Dit is een tip van veel topsporters en ook voor mijzelf geldt dit. Een goed begin is letterlijk het halve werk.

4. Pak ook andere gezonde gewoontes weer op zoals eten en voldoende slaap

Tijdens je vakantie is gezond eten er vast weleens bij ingeschoten. Heerlijk een wijntje drinken op het terras of spontaan een ijsje halen hoort immers ook bij de zomer. En dat is helemaal niet erg. Maar probeer na je vakantie naast je sportritme ook weer een gezond voedingspatroon op te pakken, met vaste eetmomenten gedurende de dag. 3 per dag een gezonde maaltijd, niet te veel en niet vaak is voor veel mensen een goede structuur. En let op dat je niet meer gaat eten nu je bent gaan sporten! Zorg tevens voor voldoende rust en ontspanning.

5. Loop niet te hard van stapel

Het is echt waar dat hardlopers doodlopers zijn. Geef jezelf echt de tijd om op gang te komen en structuur te maken. Begin dus een tandje lager dan in de laatste trainingen voor je vakantie. Als je te snel wilt loop je misschien een blessure op of raak je je motivatie kwijt, en dat zou zonde zijn. Kies voor regelmaat en bouw daarna de intensiteit op als je dat wilt!

6. Kies voor kracht

Vlak na je vakantie is het ideale moment om iets nieuws uit te proberen of toe te voegen aan je sportritme. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van yoga, zwemmen of wandelen aan het sporten of doe eens een proefles circuittraining. Zoek vooral iets uit dat leuk is en waar je graag naar toe gaat. Het moet ‘smaken naar meer’ de sport of sportschool van jouw keuze. Zorg ervoor dat je zeker krachttraining behoudt of toevoegt aan je sportmomenten aangezien je spierkracht de basis is voor elke sport.

7. Trakteer jezelf op een nieuwe sportoutfit

Word jij ook altijd zo blij als je je nieuwe aanwinsten voor het eerst kunt dragen? Dat geldt ook voor sportkleding. Een nieuw sportjaar vraagt om een nieuwe sportoutfit. Je krijgt vast meteen zin om in je nieuwe kleding de deur uit te gaan voor je workout. Dat dat niet heel duur hoeft te zijn bewijzen de leuke outfits van H&M of Lidl.

8. Maak het niet zo bijzonder

Sporten is heel belangrijk voor elk mens. Net als tandenpoetsen. Gewoon doen, er niet iets bijzonders van maken. Het hoort bij een gezond onderhoud van je lichaam en geest. Just do it en geniet van wat het je gaat brengen. Een fit, soepel en sterk lichaam en daardoor sta je nog lekkerder in het leven.

Leuk sporten leidt zo tot een lekker leven.

Neem de stap: probeer het een keer!

Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska, Carola en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Carola, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*