5 redenen om te gaan sporten met collega’s

Sporten met collega’s gaat gepaard met een stevig aantal voordelen. Niet voor niets kiezen steeds meer bedrijven ervoor om sportmogelijkheden aan het personeelsbestand te bieden. Dat kan je toch alleen maar toejuichen! Het levert voor veel mensen een unieke kans op om eindelijk te beginnen met sporten en het levert de organisatie waar iedereen werkt ook bijzonder veel op. We zetten enkele voordelen op een rij!


1. Sporten met collega’s is geweldig voor het hele team

Sporten is uiteraard goed voor iedereen! We zouden het allemaal moeten doen. Nog leuker is samen met je collega’s sporten. Zo motiveer je elkaar en geef je elkaar energie. Dat geeft ook weer een positieve vibe op de werkvloer.

Lees ook: Het effect van kleine gewoontes, oftewel tiny habits op jouw sportmotivatie: zo kun je gigantische sportieve verandering teweeg brengen

2. Door te sporten met collega’s ga je beter presteren op de werkvloer

Door regelmatig te sporten presteer je beter. Beweging verbetert je concentratievermogen. Ook krijg je meer energie waardoor je beter presteert in je werk. Dit bereik je natuurlijk niet met 1 keer sporten. Sporten moet je opbouwen en volhouden en juist daar kun je elkaar als collega’s bij helpen door elkaar aan te moedigen en te stimuleren om te gaan sporten.

3. Het is leuk en gezond wat effect heeft op iedereen om je heen

Een gouden combinatie dus;) Steeds meer artsen en fysiotherapeuten proberen mensen te laten sporten omdat het bewezen gezond en effectief is. Stilzitten is dus geen optie meer. Bewegen stimuleert de hormonen, remt stress en houd emoties onder controle. Er komt endorfine, dopamine en serotonine vrij waardoor je je beter voelt, gelukzalig, je denkt even nergens aan dus geen negatieve gedachten/gevoelens maar juist een goed gevoel en humeur. En last but not least ook de kwaliteit van slapen wordt beter! (lees ook : Zo houd je jouw brein voor de gek en kun je verslaafd raken aan sport!)

4. Het draagt bij aan de werkcultuur, sfeer en samenhorigheid in een team

Sport verbindt! Dat is pas de kracht achter teambuilding;) Uiteraard geldt dit niet alleen voor teamsport. Je kunt ook individueel trainen als je aan fitness doet. Daar kun je elkaar ook motiveren. inspireren en er als team voor elkaar zijn.

5. Het verlaagt stress en geeft energie

Even stoom afblazen na een drukke en stressvolle dag? Pak je sporttas en ga ervoor. Het geeft energie en even een moment voor jezelf zorgt voor minder stress. Na een goede workout zul je je absoluut een stuk beter en energieker voelen. Zie hier ook nog meer voordelen van bedrijfsfitness voor jou, en jouw werkgever.

Wil je dit nu ook alleen of met je team? Plan een vrijblijvende proefles bij een Fit4lady bij jou in de buurt. Fit4lady is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland. Check op je werk of je via BFN kunt sporten. Zo wordt sporten nog leuker; met een vergoeding van het werk en met je team samen bewegen. Een regelrechte win-win situatie.

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!