Oog voor diabetes

Voor mensen met diabetes is sporten vaak een drempel. Want hoe reageert de suikerspiegel op de inspanning? En wat dan te doen? Bij Fit4lady is die drempel er niet (meer). Alle clubs hebben namelijk het keurmerk ‘Oog voor Diabetes’ ontvangen.

Begeleiding en Coaching
Om sporten onder diabetes patiënten te bevorderen heeft Diabetesvereniging Nederland (DVN) dit keurmerk ontwikkeld. Het wordt gegeven aan sportscholen waar de trainers precies weten hoe ze iemand met diabetes kunnen begeleiden en coachen.

Op vrijdag 8 maart hebben alle Fit4lady trainsters een cursus gevolgd over diabetes en daarmee het keurmerk verdiend. “Een mooi moment,” zegt Margret Koster van Fit4lady Grootebroek. “Sporten is belangrijk voor iedereen, zeker voor mensen met diabetes. Met eigen ogen heb ik gezien dat patiënten zich door het sporten fitter voelen en zelfs minder medicijnen kunnen gaan gebruiken.”

Het keurmerk geeft een veilig gevoel en verlaagt de drempel. Voor zorgverleners als huisartsen en diëtisten is het ook fijn dat zij kunnen doorverwijzen naar een sportschool met Oog voor Diabetes. En wel een sportschool speciaal voor vrouwen. Zo maakt Fit4lady de wereld van een diabetespatiënt een stuk prettiger, fitter en vitaler.

Wat Fit4lady betreft is er weer een goede stap gezet!

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!