Ondervoed en toch te zwaar? Hoe Fit4lady hulp biedt

Bij Fit4lady begeleiden wij al jaren vrouwen om gezonder en fitter te worden. Met onze ervaring in trainen en coachen weten we wat er speelt. Wat de valkuilen zijn en hoe we de vrouwen de juiste focus kunnen geven voor beweging, voeding en ontspanning. De laatste tijd zien we steeds meer vrouwen die te zwaar zijn én toch ondervoed zijn. Hoe kan dat en wat kun je hier aan doen?

Overgewicht én ondervoed. Het lijkt tegenstrijdig, maar dat is het niet. Veel vrouwen willen gezonder leven. Door bijvoorbeeld meer te sporten en minder te eten. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het beslist niet. 

De laatste jaren zien we steeds meer vrouwen die langere periodes echt te weinig eten en juist hierdoor in de problemen komen. Als je langere periodes meer dan 500 calorieën te weinig binnen krijgt of ‘lege’ calorieën eet, dan pleeg je roofbouw op je lichaam. Je lichaam haalt dan energie uit andere bronnen, zoals je spieren. En je lichaam wordt steeds beter in het opslaan van vet, omdat het gewend is te weinig calorieën binnen te krijgen.


Zo komt het

Net als in de natuur werkt je lichaam op ‘standje overleven’. Als het geen voeding vindt, dan wordt het zuinig. Je lichaam verbrandt dan spierweefsel. En het lichaam slaat zoveel mogelijk reserve op in de vorm van vet, op het moment dat het wel voedsel vindt. Zodat je lichaam de volgende keer langer zonder eten kan overleven. Dit proces gaat niet van de één op de andere dag. Het lichaam leert, past zich aan en gaat weer door. Gericht op overleven

Deze roofbouw moet je niet willen. Als je wilt afvallen of een strakker lichaam wilt krijgen moet je juist het tegenovergestelde doen. Je versnelt je stofwisseling, zodat het geen reserves opslaat en je spieren niet verbrandt. 

De gevolgen

Om dit te bereiken zien we dat het vaak fout gaat. Je raakt je gevoel kwijt over wat een normale hoeveelheid voeding is. Want je weet vaak niet hoeveel je nu echt mag eten. Je denkt wellicht aan minder eten, maar dit is niet altijd terecht. Zo blijven vrouwen vaak jaren op en af bezig met diëten. En dat is jammer, want het kan ook anders!

Hoe dan wel?

Als je wilt afvallen, zul je altijd een tekort moeten creëren in je dagelijkse inname van calorieën. Anders val je niet af. Maar niet zoveel dat het lichaam en geest uiteindelijk niet meer goed functioneert. Het is erg lastig om uit een ‘jojo’-proces te komen. Hierbij spelen veel factoren mee. De trainsters van Fit4lady kunnen je hierbij helpen. 

De Fit4lady Body Analyzer biedt hulp

Bij het Fit4lady abonnement is een meting met de Fit4lady Body Analyzer inbegrepen. Door dit inzicht, in samenspel met goede begeleiding en een gezond persoonlijk basismenu, leer je wat je lichaam écht nodig heeft en val je op een efficiëntere manier af. Dat is dus slimmer sporten, extra energie!

Wil je meer lezen over fitness en een gezonde leefstijl? Lees dan meer artikelen op fit4lady.nl/blogs/

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!