Motivatie nodig voor het sporten? Zo helpt Fit4lady je!

Hoe blijf je gemotiveerd naar je trainingen gaan? Dit is iets waar jij als sporter vast wel eens mee geworsteld hebt. Beetje hulp nodig? Lees hieronder hoe Fit4lady jou helpt gemotiveerd te blijven. 

De drempel om bij een sportschool naar binnen te stappen kan soms heel groot zijn. Je wilt graag sporten maar je ziet op tegen de lastige apparatuur (lees hier welke apparaten Fit4lady gebruikt) die je moet instellen of het gevoel dat je bekeken wordt of een te slechte conditie hebt. Zodra je een drempel ervaart is de kans al veel kleiner dat je je sportregime start of blijft volhouden. Fit4lady heeft voor jouw de meeste drempels weggehaald zodat je je snel thuis voelt.

Lees ook: Waarom blijven leden bij fit4lady vaak jaren lid?

Snel contact, na de tijd koffie

Train je bij Fit4lady dan zal je heel snel of direct vrienden maken. Omdat Fit4lady kleinschalig is raak je snel in gesprek met andere leden. De trainster kent je bij naam en er is naast het geconcentreerde trainen ook ruimte voor een grap en een grol. Dit maakt de training heerlijk ontspannen maar toch vlot en pittig. Na de tijd een lekker kopje koffie of thee aan de gezamenlijke tafel, is een optie. Je hebt al snel het  gevoel dat je bij een community hoort. Je wordt gemist als je een tijdje niet komt. Misschien word je zelfs wel gebeld en vragen we waar je blijft!

Altijd begeleiding

Tijdens de training krijg je begeleiding. Dat houdt in dat de trainster je corrigeert en motiveert tijdens de training. Op die manier word je zelfverzekerder omdat je weet dat je de oefening goed uitvoert. En dat motiveert. Heb je een blessure? Door de tips van de trainster kun je in veel gevallen gewoon doortrainen. De trainster geeft je alternatieve oefeningen. We’ve got your back!

Kleinschalig en alleen vrouwen

In grote ruimtes waar veel mensen rondlopen is het lastiger om je te concentreren op je oefening. Je bent misschien meer bezig met je uiterlijk dan je zou willen. “Zit mijn haar wel goed” of “als mijn legging maar niet doorschijnt…” Herkenbaar? Bij Fit4lady train je alleen met gelijkgestemde vrouwen. Hierdoor train jij misschien een stuk relaxter. Ben jij van de squats? Je kan elke positie aannemen die je wilt, ongeacht of je op je kop staat, een spagaat doet of kruipend door de club gaat. Is je make-up uitgelopen en lijk je op een wasbeer? Geen probleem, de make-up reiniger staat klaar. Geen goede controle over je blaas? Jij bent echt niet de enige. (30 procent van de volwassen vrouwen in Nederland) Ook vrouwen die nooit zwanger zijn geweest kunnen er last van hebben. Bij Fit4lady begrijpen we dat. 

Korte, intensieve training

Tijdens de training van Fit4lady krijg je begeleiding, je wordt gecorrigeerd en je traint op muziek. Je hoeft geen toestellen in te stellen, je hoeft niet te wachten totdat jouw toestel vrij komt. Hierdoor blijft je hartslag hoog genoeg omdat je aandachtig door blijft trainen. Naast deze tijdbesparende training en de conditie die je opbouwt heeft het constant doortrainen nog een groot voordeel en dat is dat je lichaam endorfine (gelukshormoon) aanmaakt. Hiervan word je blij en energiek. Ook dit zal je motiveren om weer te gaan trainen. 

Fitgesprekken, een extra stok achter de deur

Bij Fit4lady heb je regelmatig fitgesprekken. We kijken hoe je trainingsproces verloopt en vragen of je nog tevreden bent.  Ook kun je regelmatig je lichaamssamenstelling laten meten zoals b.v. je spiermassa, vetpercentage, metabolische leeftijd en visceraal vet. Dit is belangrijk om te weten omdat je zowel kunt afvallen in vet of in spiermassa. Op de weegschaal is er misschien een kilo af maar dat hoeft niet te betekenen dat het vet is. Is jouw doel afvallen? Spiermassa willen we liever niet verbranden omdat een lager spiermassa je stofwisseling ook verlaagt. Dit is niet gunstig voor je afvalproces. Tijdens het fitgesprek kunnen we je hierbij helpen met tips en trucs. Niet iedereen wil afvallen, zo kun je als doel ook meer spiermassa of ontspanning op je verlanglijstje hebben bijvoorbeeld. Ook hierover geven we tips. 

Fit4lady is een uniek concept waar jij je thuis voelt. De training is kort en pittig, we geven je een stok achter de deur en het is gezellig. En in wat voor hoedanigheid je je ook bevindt, blij, chagrijnig, opgemaakt of niet opgemaakt, modebewust of niet… Kom zoals je je voelt en bent, de trainsters zullen je met open armen ontvangen!

Ook gemotiveerd aan de slag? Vraag direct een gratis proefles aan of lees meer blogs over Fit4lady. Volg ons ook op sociale media, zo blijf je altijd op de hoogte over wat er bij ons op de clubs gebeurt!

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!