Minder medicijnen diabetes 2 door sporten

Met steun van mijn sportschool heb ik winst behaald in mijn gezondheid

Inge: “In 2012 werd bij mij Diabetes type 2 geconstateerd. Ik moest tabletten gaan gebruiken en daarnaast helaas uiteindelijk insuline gaan spuiten. Een keer per dag. Ik was zeer vermoeid, kwam aan in gewicht en voelde me futloos.” 

Weinig begeleiding en aan mijn lot overgelaten

Ik heb veel sporten geprobeerd, maar de motivatie was daarbij al gauw weg. Bij de sportscholen waar ik het heb geprobeerd moest ik zelf maar uitzoeken hoe alles werkte. Ik voelde me dan verloren en niet gesteund of gemotiveerd.

Eetpatroon verbeteren en bewegen, zou dat helpen?

Een vriendin vertelde mij over Fit4lady. Het klonk goed dus ik nam een proefles. Ik paste mijn eetpatroon aan, kreeg er nieuwe medicatie bij om mijn suiker HbA1c weer omlaag te krijgen en ben minimaal 2x per week gaan trainen.

 Beenbreuk en hernia

En toen, ik ging zo lekker maar daarna kreeg ik een paar grote tegenvallers te verwerken: een beenbreuk en een herniaoperatie. Het lukte mij niet meer om de draad op te pakken en gemotiveerd door te gaan met trainen.

Ik stond op het punt om op te zeggen. Een sportcoach van Fit4lady voorkwam dat ik het bijltje erbij neergooide. Ze vroeg of ik het wel zeker wist. Ze hielp me om de “grote” drempel te nemen en weer op te starten.

Suiker omlaag, hoe deed ik dat

En toen…..goed nieuws over mijn suiker! Ik mocht mijn insuline medicatie gaan afbouwen. Het ging zo goed dat ik inmiddels met insuline spuiten ben gestopt! Het volgende doel is de pillen halveren. Ook ben ik al flink afgevallen. Ik voel me goed, niet meer futloos of moe. Ik train 2x in de week 30 minuten intensief en ik krijg goede begeleiding. Wat ook leuk is; ik train in een groep van gezellige medesporters die elkaar steunen.

Persoonlijke sportschool, aldus Inge

Opzeggen is altijd makkelijker dan doorzetten maar ik ben gelukkig toch doorgegaan. Dit is echt de leukste fitnessclub die ik ken en ik kan het weten na al mijn ervaringen. Dus hier blijf ik! 


Heb jij, net zoals Inge die sport bij Fit4lady, ook zin om aan je gezondheid te werken? Geef je dan hier op voor een gratis proefles en ervaar zelf de leuke trainsters van Fit4lady en de goede begeleiding. Wees welkom!

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!