Sporten en afvallen: de sleutel tot succes

Probeer het gratis!

"Ik sport wel, maar val niet af." Herkenbaar? Het is een opmerking die velen van ons bekend in de oren zal klinken en die we vaak ook op onze clubs horen. Maar laten we eerlijk zijn, als je deze gedachte hebt, dan zijn er slechts twee scenario's: je sport misschien niet genoeg of je eet simpelweg te veel. Vandaag duiken we dieper in op dit onderwerp en geven we je een paar tips om die balans te vinden.

Ik weet het wel hoor ....

De Gouden combinatie: voeding & beweging

De sleutel tot succes ligt in de balans tussen wat je eet en hoeveel je beweegt. Voordat je begint te wijzen naar je sportschema, is het cruciaal om eerlijk naar je voedingsgewoonten te kijken. Vraag jezelf af: Wat eet ik dagelijks? Hoe vaak beweeg ik echt? Het is een simpele vergelijking: als je meer consumeert dan je verbrandt, zul je niet afvallen.


6 Tips voor een gezonder leven

Om je op weg te helpen, hebben we hier vijf praktische tips die je kunnen helpen om gezondere keuzes te maken:

  • Vervang je speklapje: Probeer eens een biefstukje of een omelet in plaats van een speklapje. Het is nog steeds smaakvol, maar je krijgt minder vet binnen.
  • Wissel je routines af: Fiets de ene dag naar je werk en doe de volgende dag wat sit-ups of andere core-oefeningen. Variatie houdt het leuk en effectief!
  • Kies voor koffie: Als je uit eten gaat, ga dan voor een kopje koffie in plaats van een zoet dessert. En als je echt iets zoets wilt, kies dan voor één bonbon.
  • Geniet bewust op feestjes: Het is feest? Prima, maar probeer het aantal hapjes dat je neemt te halveren. Op die manier kun je nog steeds genieten zonder te veel te eten.
  • Na het eten, wandelen: Maak na je maaltijd een ontspannende wandeling. Neem meteen het lege flessen of oud papier mee. Twee vliegen in één klap, toch?
  • Drink water: Als je honger krijgt: drink water of (kruiden)thee. Hiermee stil je je hongergevoel.

Vaak weet je wel wat nodig is. Maar als wij advies geven, dan vragen we ons soms wel af om je wel open staat voor advies.

Lees meer artikelen over afvallen: 

Conclusie

Je leest het: het draait allemaal om balans. Door bewust te zijn van wat je eet en actief te blijven, zul je merken dat je niet alleen fitter wordt, maar ook de resultaten ziet die je wilt bereiken. Dus, wat wil je? Als je streeft naar een gezond en slank lichaam, zijn de bovenstaande tips een geweldig startpunt.

Denk je: dat wil ik ook wel, maar ik heb moeite om mijzelf naar de sportschool te bewegen? Dan is ons Intens programma van 3 maanden misschien een mooie start voor jou. Wij zijn 3 maanden jouw stok achter de deur. In die tijd krijg je sporten in je weekritme en zul je een enorme transformatie ervaren. Probeer het gewoon!

Ja, ik wil meer weten van Fit4lady Intens

Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska, Carola en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Carola, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*