Hoe Ahlam 8 kilo is afgevallen in 3 maanden tijd

Deze keer laten we je kennismaken met Ahlam, één van de fanatiekste leden van Fit4lady Leeuwarden. In dit blogbericht de ervaringen van Ahlam, die niet alleen 8 kilo is afgevallen, maar ook werkt aan minder gezondheidsklachten rondom Diabetes.

In 3 maanden tijd 8 kilo afvallen

Ahlam werd lid in juli 2020. Ze wilde afvallen want ze heeft Diabetes Type 2 en schildklierproblemen. Net voordat de Fit4lady moest sluiten (vanwege Corona-maatregelen) had ze de sportieve slag te pakken. Ze trainde elke dag. En dat merkte ze: 8 kilo kwijt in 3 maanden! 

Na de heropening stond Ahlam als eerste aan de deur

Bij de heropening na de lockdown voor de sportscholen stond Ahlam als eerste weer voor de deur. Ahlam: “Ik kan niet meer zonder sport. Ik vind het vreselijk als Fit4lady dicht is. Ik wil zo graag afvallen maar zonder sport is dit moeilijk.”, zo vertelt ze. 

“Gelukkig ben ik wel stabiel gebleven in de tijd dat Fit4lady dicht moest. Hier ben ik heel erg blij om. Ben nu al weer een tijdje bezig en ben al weer wat afgevallen.”

Niet alleen afvallen – ook werken aan je gezondheid

Ahlam heeft veel meegemaakt. Haar roots liggen in Irak. Daar is ze opgeleid als verloskundige en doorgegroeid naar verpleegkundige. Tijdens de oorlog met Koeweit heeft ze gediend als verpleegkundige. De brandende olievelden beschadigde haar schildklier blijvend. Het medicijngebruik, als gevolg hiervan, had gewichtstoename tot gevolg.

“Nadat ik steeds zwaarder werd is er ook nog Diabetes 2 geconstateerd. Mijn gezondheid vind ik erg belangrijk. Dat is een reden voor mij om dit terug te draaien en wil ik afvallen. Mijn huisarts raadt mij dit ook aan.”

Ahlam haar bloedsuikergehalte is gedaald: van 10 naar 5. Ook rugklachten zijn sterk verminderd. “Zelfs na een zware dag van 8 á 9 uur werk, heb ik weinig tot geen rugklachten”. De krachttraining die ze doet heeft voelbaar effect. 

Ik ben echt super blij met Fit4lady en de trainsters. Ze helpen mij goed en de sfeer is fijn!  

Ook de gezelligheid van de club is meer dan welkom

Tijdens de oorlog is Ahlam gevlucht. Via Jordanië en Joegoslavië dwars door Europa. Per toeval komt Ahlam in Nederland terecht. Maar grote delen van haar familie is naar Canada gevlucht. 

“Ik heb niet veel vriendinnen en mijn familie is elders. Ik vind het erg gezellig bij Fit4lady en ben blij dat de koffietafel weer open is. De sport is leuk maar de gesprekken met de vrouwen zijn voor mij ook belangrijk”. 

“Dat neemt niet weg dat ik erg fanatiek ben tijdens de training”, zegt Ahlam lachend. En dat kunnen wij van Fit4lady beamen! 

Wil je ook afvallen? Werken aan je gezondheid? Of gewoon een sportclub waar jij je welkom voelt om hard te werken? Vraag eens een proefles aan: het is gratis, vrijblijvend en gewoon erg leuk! 

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!