Gezonder moeten leven en sport niet leuk vinden

Mezelf diabetes aangedaan

Best al weer een tijd geleden realiseerde ik mij dat ik een behoorlijk issue voor mijn  kiezen kreeg. Zal jullie er verder niet mee vermoeien (iedereen heeft wat) maar ik dacht het op te lossen met eten.

Tot ik op een dag m’n ogen echt open deed en zag wat er met mijn lijf was gebeurd: teveel, te dik, te zwaar en niet gezond. Mijn huisarts vond een bloedonderzoek nodig maar eigenlijk was de uitslag al bekend: ik had mijzelf een diabetes 2 diagnose gegeten.

Ik moet sporten maar waar?

Sporten en bewegen zou goed zijn voor de mens

Ik was jaren lid van de sportschool om de hoek, ik betaalde keurig maar kwam er nooit.

Ze wisten niet wie ik was en hadden mij nooit gemist.. 3.5 jaar geleden stapte ik enorm twijfelend bij Fit4lady in Limmen binnen. Ik deed een intake en vertelde mijn twijfels: “ik vind sporten stom en weiger opnieuw aandeelhouder te worden van een sportschool”.

Mijn trainster (her)kent mij 

Toch volgde de 2e training en meteen klonk het: “hoi Annet, wat fijn dat je er bent!’ Mijn naam was bekend, het was echt gemeend en het zette mij aan het sporten!

En heel stiekem…ik vond het af en toe zelfs een beetje leuk!

Inmiddels ben ik “verhuisd” naar de vestiging dichterbij huis. Ook daar begroet de trainster iedereen die binnenkomt op dezelfde persoonlijke, hartelijke manier. Het is er gezellig al voert de inspanning wel de boventoon tijdens de training. Concentratie bij de verschillende niveaus van de steppas van de week, het tellen van de bewegingen op alle apparaten, het achter elkaar doorgaan zonder iets te hoeven instellen…het maakt dat het halve uur waar ik de hele dag tegenop kan zien voorbij is voor ik het weet.

Stiekem toch leuk gaan vinden

Ik ben nog steeds geen sportvrouw, zal het ook niet worden denk ik. Maar ik ben een Fit4lady! Als ik er ben is het stiekem toch een feestje. Inmiddels heb ik mijn eetpatroon onder controle, is de grens om diabetes medicatie te starten veel verder van mij af komen te staan want mijn bloedwaardes zijn prima in orde!!

Mijn gewicht laat ik regelmatig checken bij de Tanita Body Analyser (een prachtige meet en weegschaal en samen vieren we de successen en pakken we de teleurstelling aan (die er soms ook is). Liever een gesprek met deze enthousiaste coaches dan een apothekers assistent!

Liever een coach dan medicatie

3x per week sporten is het doel, maar ik ben al trots als ik mijn streven van 2 keer haal. Kom ik niet opdagen dan krijg ik een bericht: “wanneer kom je weer?”

En dan pak ik mijn tas (met tegenzin) en verheug mij op de heerlijke, welgemeende, vrolijke begroeting in de deuropening: “HOI!!! Wat fijn dat je er bent!!!”

Dus als je twijfelt doe zoals ik en kijk of deze sportschool iets voor je is.

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!