Gezonde traktaties? Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet!

Een gezonde leefstijl kun je niet vroeg genoeg beginnen. Zo kun jij helpen en de oprukkende obesitas onder kinderen een halt toeroepen. Focus op gezonde alternatieven bij bijv. traktaties op school, hapjes op verjaardagen en bij het uitdelen van St. Maarten snoepgoed (deze feestdag wordt vooral in Noord-Holland gevierd, waarbij kinderen met lampionnetjes onder luid gezang snoep ophalen).

Kinderen krijgen in een schooljaar al zo’n 30 traktaties. Dat mag natuurlijk: want het is feest! Maar het is beter om de traktaties klein te houden en te zorgen voor zo weinig mogelijk tot geen koolhydraten. Hoe je dat doet? Wij hebben hieronder wat tips!1. Geef een klein cadeautje

Denk bijvoorbeeld aan een flesje bellenblaas, stickers, stoepkrijt, een sleutelhanger of een pen. Een klein notitieblokje, een vergrootglas of een bakje mini Play-Doh klei.

Bekijk hier de ideeën met prijzen en bestelmogelijkheden

2. Geef een duurzaam cadeautje

Als je een klein cadeautje geeft, zie je toch vaak dat er veel plastic gebruikt wordt en dat het van slechte kwaliteit is. Je kunt het zelf doen, zodat je zeker weet wat je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan linnen zakjes met zaden (zonnebloem, vergeet-mij-nietjes of bijenbloemen. Blabloom heeft wat tips voor duurzame cadeautjes op een rijtje gezet.

Bekijk hier de ideeën met prijzen en bestelmogelijkheden

3. Geef groente en fruit in een leuk jasje

Een gezonde traktatie hoeft helemaal niet saai te zijn. Ze zijn vaak eenvoudig te maken. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden:

Appelmonsters en Fruitraketjes

Appelmonsters:
Je hebt nodig: * appels * aardbeien * pindakaas * zonnebloempitten * oogjes
Zo maak je ze:
Gebruik voor één appelmonster een kwart appel en snijd hier een stukje uit. Besmeer de binnenkant hiervan met een beetje pindakaas en leg de halve aardbei erop (als tong). De pindakaas zorgt ervoor dat de tong goed blijft plakken. De zonnebloempitten steek je als tanden in de bovenkant van de appel. Het is leuk om met de oogjes te variëren. Het zijn tenslotte monsters, die ook drie of vier ogen kunnen hebben.

Fruitraketjes:
Je hebt nodig: * ananas * aardbeien * banaan * pure chocolade * nootjes * ijsstokjes * pannetje om chocolade te laten smelten
Zo maak je ze:

Rijg drie fruitstukjes aan een stokje, doop deze in gesmolten pure chocolade (als je echt verantwoord bezig wilt zijn neem je pure chocolade van minimaal 75% cacao) en dip de chocola eventueel in wat stukjes noot. Tot slot laat je de chocola even afkoelen en het fruitraketjes is klaar

Bekijk hier meer ideeën met recepten

4. Gebruik kleine porties

Als je toch koolhydraatrijkere producten wilt gebruiken, maak dan kleinere porties. Denk bijvoorbeeld aan een klein bekertje naturel popcorn, een mini rolletje snoepjes, Babybel-traktaties, appel lollies, etc.

Wil je weten wat en hoe je dit kunt maken?

Klik hier en bekijk leuke uitdeel traktaties

5. Geef leuke traktaties

Als we willen zorgen dat onze kids gezonde, maar ook appetijtelijke traktaties krijgen, moeten we ook een beetje creatief zijn. Dat is niet voor iedereen haalbaar. We attenderen je daarom graag op de website van Mamaliefde. Daar vind je een overzicht van traktaties rijstwafels tot (iets minder gezonde) chipsketting.

Kijk naar meer ideeën en doe inspiratie op

Gun jezelf ook een gezonde leefstijl

Jij bent het voorbeeld voor je kind. Als jij een gezonde leefstijl wilt aanhouden, zal je kind je voorbeeld volgen.

Hoe je dat doet? Op onze blogs zie je diverse tips hoe je kunt beginnen om beweging in je dagelijkse leefpatroon te integreren. Je kunt heel simpel beginnen met zaken als:
* naar je werk fietsen
* voortaan de trap nemen
* je auto wat verder van de supermarkt parkeren of de fiets te nemen
Meer tips lees je hier: https://fit4lady.nl/blogs/sportiever-worden/

Of probeer de 30 minuten training van Fit4lady eens. In een half uur train je ál je spiergroepen onder begeleiding van je persoonlijke sportcoach. Als je een proefles aanvraagt, maken we met de unieke Fit4lady Body Analyzer een lichaamsmeting zodat we weten hoe het je gezondheid gesteld is en stellen we je doel vast. Na de proefles kun je zelf besluiten of je door wilt gaan of dat je Fit4lady nog wat langer wilt uitproberen.

Zie we je straks op de club?

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!