Genieten tijdens de overgang

De overgang of te wel menopauze, hier krijgt elke vrouw op een bepaald moment in haar leven mee te maken.  Het is een periode waarbij je meer naar binnen keert en waar je weer ruimte krijgt om voor jezelf te kiezen. De kinderen zijn groot en soms het huis al uit. Er komt weer tijd om van jezelf te zijn. Vanuit deze rust kan het grote genieten gaan beginnen.

Maar niet voor alle vrouwen. Er zijn veel vrouwen die rondom de overgang veel klachten ervaren. Dit kan vele vormen aannemen. Van een enkele opvlieger tot klachten die verstrekkende gevolgen hebben.

De overgang kan al 2 tot 7 jaar van te voren zijn intreden doen alvorens je stopt met menstrueren. Deze periode noemen we de pre-menopauze. In deze periode kunnen er al veel klachten ontstaan, maar omdat je nog gewoon menstrueert leggen veel vrouwen de link niet naar de op komst zijnde overgang.

De opvliegers herkennen we wel. Die zijn wel bekend. Maar klachten als pijnlijke gewrichten,  stemmingswisselingen, boosheid, verdrietig zijn, het verlies van zelfvertrouwen,  vergeetachtigheid, vermoeidheid, depressiviteit, libido verlies, gewichtstoename, ontwikkelen van hoge bloeddruk, burn-out (en dit is nog maar een klein topje van de ijsberg) daarbij leggen vrouwen weinig de relatie met de overgang. Dan kom je bij de huisarts terecht en die legt ook vaak niet de link naar de overgang. Dat is jammer want veel vrouwen begrijpen dan niet wat er met hen aan de hand is.

Als de menstruatie is gestopt komen vrouwen in de postmenopauze terecht. Daar kunnen dezelfde klachten ontstaan, maar in deze fase kunnen zich veel grotere gezondheidsproblemen ontwikkelen. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, osteoporose, borstkanker, etc.

Gelukkig is er vaak wel wat te doen aan al deze klachten. Als de klachten goed in beeld zijn gebracht kan de interventie worden ingezet. En dat geeft heel vaak snelle resultaten. Voor de postmenopauze fase is het heel belangrijk dat je weet wat je preventief kan doen om de risico’s voor deze nare gezondheidsproblemen zo laag mogelijk te houden.

Hier kan de Care For Women specialiste jou in een persoonlijk consult bij helpen. De klachten worden helemaal in kaart gebracht. Naar aanleiding hiervan wordt een persoonlijk advies gemaakt, waardoor de balans in de hormoonhuishouding zich kan gaan herstellen.

WIL JIJ GENIETEN IN DE OVERGANG?

HEB JE KLACHTEN BLIJF ER NIET MEE LOPEN.

ER IS VAAK EEN OPLOSSING VOOR!

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!