Fit worden voor de zomer? Zo doe je dat!

fit worden voor de zomer

Met de zomer voor de deur vragen veel mensen zich af of ze wel fit genoeg zijn. Of hun doelen wel zijn behaald en of ze stiekem niet te laat begonnen zijn? Gelukkig is het niet te laat om gezonder te leven! Daarnaast kun je voor je naar het strand gaat nog veel bereiken. Daarnaast kun je tijdens deze zomer ook geweldige sportieve uitdagingen aangaan. Maar welke? Hoe motiveer je jezelf? En hoe fit kun je worden in slechts een maand of twee? Tijd voor antwoorden!  


De redenen waarom het de meesten niet lukt om voor de zomer fit te worden

Ieder jaar zijn er zeker twee momenten waarop men zich voorneemt om gezonder te gaan leven. Een is na de feestdagen terwijl er een nieuw jaar, vol nieuwe goede moed en uitdagingen voor de deur staat. Een ander is vlak voor de zomer, wanneer men beseft dat het nu toch wel echt tijd is om aan de slag te gaan! De voornemens aan het begin van het jaar kun je makkelijk negeren, immers kun je jezelf nog verstoppen achter dikke jassen en truien. Maar in de zomer is menig vrouw zich zeer bewust van haar eigen gezondheid of staat van fit zijn. 

Waarom we vlak voor de zomer fit willen worden is dus helder: je kunt je achter een bikini op het strand, of in zomerse outfits maar moeilijk verschuilen als je imperfecties wilt verhullen. Ten eerste zouden we aanraden om jezelf gewoon lekker te accepteren! Maar wil je wel even wat gezonder worden? Dan kan dat natuurlijk! Een gezond leven raden we altijd iedereen graag aan. Tijd om aan de slag te gaan dus!

Wil jij weten waarom iedereen altijd eigenlijk te laat begint met sporten voor de zomer? Lees dan onze blog ‘3 redenen waarom jij te laat start met sporten en 3 adviezen hoe je kunt beginnen.’

afvallen en fit worden voor de zomer

Hoe fit kun je worden vlak voor de zomer?

Het hebben van een strakker lichaam blijft de wens van veel vrouwen. En dan helemaal als de zomer in aantocht is.  We bedoelen daarmee niet dat je het lichaam van een model als ideaal moet nastreven. Wat we wel bedoelen is dat je voelt en ziet dat je lichaam strak is. Dat voelt goed en ziet er goed uit. Het lichaam moet daarvoor van binnen én buiten worden aangepakt. Lees onze blog ‘’Met deze aanpak ben je over 2 maanden strakker en fit’ om te weten hoe je last-minute nog alles uit jouw workouts haalt! 

Wil jij weten welke gouden aanpak wij daarnaast adviseren voor een strakker en fit lichaam? Lees onze blog ‘Met deze 5 tips kun jij jezelf blootgeven deze zomer’ om nog beter van start te gaan! 

leukste buitensporten

Wil jij nog fit worden voor de zomer? Hoe motiveer je jezelf dan?

Een van de grootste uitdaging als je fitter wilt worden voor de zomer, is niet het sporten of het gezonde eten zelf. Het is consistentie! En dat is vaker een psychologische uitdaging dan een fysieke. Want ook wij weten dat het stiekem toch wel makkelijk is om een avondje op de bank door te brengen. Of tijdens die ene barbeque gewoon toe te geven aan al het lekkers dat aanwezig is. Ook de fles rosé op het terras kan aanlokkelijk zijn. Het is dus niet het sporten zelf dat zich bewijst als een grootste uitdaging. Het is het volhouden! Je zult dingen moeten laten staan, keuzes maken en kiezen voor wat soms net even lastiger is. Geen zorgen! Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee jij het sporten beter kunt volhouden. Lees daarom onze blog ‘Zo vind je blijvend motivatie om voor de zomer in shape te raken.’

Lekker buiten sporten deze zomer? Deze sporten wil je proberen!

Bij Fit4lady geloven we er in dat sporten vooral erg leuk kan zijn! Intrinsieke motivatie helpt je altijd makkelijker vooruit dan extrensieke motivatie. Je bent dan namelijk gefocusst op hetgeen je aan het doen bent, niet op hetgeen je wilt bereiken. WAnt zeker bij die laatste optie is het makkelijk om gefrustreerd te stoppen met het sporten omdat je niet snel genoeg bereikt wat je wilt bereiken. Pak daarom deze zomer eens deze geweldige sporten mee! We hebben onze 5 favoriete buitensporten voor je op een rij gezet. Zo weet jij zeker dat je deze zomer gezonder leeft, lekker in shape raakt, leuke dagen met geweldige sporten tegemoet gaat en dat je jouw doelen gaat bereiken.  

Probeer eens een gratis proefles bij een Fit4lady bij jou in de buurt. Ervaar de unieke combinatie van krachttraining en conditietraining gecombineerd in een half uur tijd.

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!