Het is wetenschappelijk bewezen. Gezond eten verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. De website van de Hartstichting staat boordevol informatie over het effect van onze dagelijkse voeding op ons hart. Lees het eens door en leer meer over suiker, vet, zout en alcohol.

Daarnaast staan er overheerlijke recepten op. Niet alleen maar gezond, maar ook nog lekker.
Een Fit4lady favoriet delen we vast hier met je :

Zonnige salade met avocado, zalm en garnalen
Fijn als voorgerecht of bijgerecht of als hoofdmaaltijd (dan mag je een dubbele portie).

Basis Ingrediënten voor 4 personen:
​450 gram (zoete) aardappelen – olijfolie – 1 krop ijsbergsla – 50 gram rucola – 50 gram taugé – 150 gram peulen – 150 gram gerookte zalm – 8 grote gekookte garnalen met staart – 1 rijpe avocado (kleingesneden) – zwarte peper

Dressing:
2 eetlepels limoensap – 2 eetlepels verse gehakte dille – 2 eetlepels tomatenpuree – 2 eetlepels rijstwijnazijn – 2 eetlepels magere of halfvolle yoghurt

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 °C.
– Schil en snijd de aardappels in stukjes, doe ze in een braadslede en besmeer ze met olijfolie.
– Bak de aardappels in de oven in 20 minuten gaar en haal ze uit de oven.
– Snijd de ijsbergsla in schijven en leg ze op 4 borden.
– Was de rucola en leg deze met de helft van de taugé bovenop de ijsbergsla.
– Kook de peultjes en spoel ze daarna af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
– Scheur de zalm in reepjes.
– Leg de peultjes, de aardappels en de reepjes zalm op de borden.
– Leg de garnalen en de avocado erbovenop.
– Meng de limoensap, gehakte dille, tomatenpuree, rijstwijnazijn en yoghurt in een kom tot een dressing. – Druppel de dressing over de salade en garneer deze met taugé en geplette zwarte peper.

Bon appétit!