Een zeurende knie, hoe pak je dat aan?

Demi in het tenue van haar favoriete club. Naast haar favoriete club ‘Fit4lady Leeuwarden’ natuurlijk. 😉

Een zeurende knie, hoe pak je dat aan?

Wat doe je als je al jaren last hebt van een zeurende knie? Precies, een bezoek aan de Fysio. Maar wat als die knie je blijft klieren? Dan toch maar eens de huisarts bellen. Dit overkwam Demi, lid Fit4lady Leeuwarden.

Ze moest zelfs voor een onderzoek naar het ziekenhuis. Na een aantal bezoekjes, vertelden ze haar dat ze er niets aan konden doen.

De arts kwam de wachtkamer binnenlopen en nam Demi voor een laatste keer mee voor de uitslag van haar onderzoek. Nieuwsgierig zat Demi te wachten op de eerste woorden van de arts:

“We kunnen het probleem niet achterhalen, maar adviseren je om je beenspieren goed sterk te houden.” Dat was natuurlijk jammer om te horen, want die knie van Demi, tsja. Die bleef drammen.

Demi: “Met het advies van de arts wilde ik wel iets gaan doen. Sporten! Want daarmee creëer je een sterk lichaam. Een dag na mijn uitslag opende ik mijn laptop en ging op zoek naar een sportschool met goede begeleiding. Niet zo’n club waar je aan je lot wordt overgelaten. En tuurlijk, ik wilde het sporten rustig aan opbouwen.”

Na een eerste introductie, heeft Demi zich direct ingeschreven bij Fit4lady Leeuwarden.

Trainen bij Fit4lady Leeuwarden

Ze traint gemiddeld twee keer per week. Ze heeft voor Fit4lady gekozen omdat je krachttraining combineert met conditie; “Zo blijven mijn beenspieren lekker flexibel”, vertelt Demi met een lach.

Bij Fit4lady kijken we naar de persoon. Zo hebben we voor Demi eerst een schema opgesteld met aangepaste stabiliteitsoefeningen; eigen oefeningen om de beenspieren te versterken en de stabiliteit te verbeteren.

Die zeurende knie? Hoe is het daar nu mee?

Demi: “Ik train vanaf begin juli en dat bevalt me goed. Ik merk dat mijn beenspieren flexibeler worden en dat ik een sterkere houding heb dan toen ik net begon met trainen.”

En waarom Fit4lady Leeuwarden:

“Nou, ik heb voor Fit4lady gekozen omdat de trainingen lekker kort zijn. Ik hoef niet lang op die zere knie te staan. Je krijgt persoonlijke begeleiding en eigen oefeningen toegewezen. De trainingen zijn kort maar efficiënt, dat vind ik prettig! Normaal was ik wel anderhalf uur van huis voor een training in de sportschool. Nu houd ik tijd over voor andere leuke dingen.”

‘En, o ja: het is er reuze gezellig!’ 😊

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!