Drie redenen waarom sporten zo goed voor je is

Sporten is ons bij Fit4Lady met de paplepel ingegoten. Eigenlijk weten we niet beter dan sport deel uitmaakt van het leven. Maar, hoe is dat voor mensen waarbij sporten niet ‘gewoon’ is? Waarom zou je überhaupt gaan sporten? Er zijn veel redenen voor te bedenken, maar hier geven we je alvast de 3 belangrijkste.

1. Een sportief leven zorgt voor meerdere algemene gezondheidsvoordelen

Door te sporten krijg je meer energie waardoor je je fitter voelt. Doordat je meer energie hebt, kom je in een positieve flow en ga je vanzelf gezonder eten. Je wilt natuurlijk die fitheid zo lang mogelijk vasthouden! Je krijgt gewoon weer zin om dingen te ondernemen en je alledaagse activiteiten kosten je minder moeite. Omdat de doorbloeding in je lichaam verbetert en afvalstoffen sneller worden afgevoerd gaat ook je huid er beter uitzien. Je maakt meer spiermassa aan waardoor je strakker in je vel komt te zitten, je je sterker voelt en meer zelfvertrouwen krijgt. Je voelt je dus veel prettiger!

Ook krijg je meer kracht omdat je met sporten spieren opbouwt en ze sterker maakt. En wist je dat door te bewegen je botten hun dichtheid behouden en er gewrichtssmeersel wordt aangemaakt? Hierdoor blijft je lichaam soepel en sterk.

”Omdat de doorbloeding in je lichaam verbetert en afvalstoffen sneller worden afgevoerd gaat je huid er beter uitzien.”

2. Sportieve inspanning levert ontspanning op

Na inspanning komt ontspanning. Sporten is een hele goede manier om stress kwijt te raken want na een half uurtje bewegen maakt je lichaam onder andere het geluksstofje endorfine aan. Het stemt je positiever en het maakt je veerkrachtiger waardoor je beter om kunt gaan met stress.

Zoals we al aangaven, bevorder je je bloedsomloop met sporten. Hierdoor komt meer zuurstofrijk bloed in je lichaam en dus ook in je hersenen. Dit is de energie die ervoor zorgt dat je je beter kunt concentreren en bepaalde taken sneller afrondt. Heerlijk, dat voldane en prettige gevoel als je je werkzaamheden naar tevredenheid afgerond hebt.  

Sporten zorgt overdag voor meer energie en bevordert ’s nachts je nachtrust. Het helpt je dieper en beter te slapen.

”Endorfine stemt je positiever en maakt je veerkrachtiger.”

3. Dankzij sport sta je sterker in je schoenen tegen ziektes

Het geluksstofje endorfine zorgt er trouwens ook voor dat je afweersysteem verbetert. Het zet je immuunsysteem aan waardoor je minder vatbaar bent voor bacteriën en virussen. De verhoogde bloedsomloop zorgt ervoor dat witte bloedcellen sneller door het lichaam worden verspreid. Deze witte bloedcellen herkennen ongewenste invloeden van buitenaf en reageren hierop door jou te beschermen. Sporten zorgt er dus voor dat indringers sneller tegengehouden worden.

Dus, dacht jij: ‘sporten. Waarom zou ik?’ Dan weet je nu dat er legio redenen te verzinnen zijn waarom sporten een geweldige invloed op jouw leven kan hebben; het verbetert je humeur, het geeft je meer energie en ontspanning, je slaapt beter, je gaat er beter uitzien en krijgt meer zelfvertrouwen én het verbetert je weerstand. Daarom dus!

Nu je niet alleen weet dat sporten goed voor je is, maar ook waarom, wil je ongetwijfeld vandaag nog van start gaan! Dat kan, neem via dit formulier contact met ons op en vraag vrijblijvend een gratis proefles aan bij een Fit4Lady bij jou in de buurt!

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!