Diagnose diabetes, wat nu?

Helen, 52 jaar, kreeg een wake up call van haar huisarts

In september 2020 kreeg ik de diagnose Diabetes 2 en startte ik op advies van de huisarts met medicatie.  Eigenlijk was het niet eens echt onverwacht, want ik heb een beroep waarbij ik veel moet zitten, ik beweeg onvoldoende, ben te zwaar en maak geen tijd om gezond te eten.

Medicatie of levensstijl aanpassen?

Na dit schokkende nieuws drong het echt goed tot mij door. Ik moet mijn leven veranderen.

In november 2020 ben ik lid geworden van Fit4lady. Ik sport 2 tot 3 keer in de week en merkte best snel dat ik sterker werd. Mijn rugklachten waren ineens ook verdwenen. Het fijne van Fit4lady is dat je geen uren in de sportschool hoeft te zijn om resultaat te voelen. En ik kom vrouwen tegen zoals ikzelf.  Doe maar gewoon en lekker even bezig zijn. 

Whatsapp stimulans

Ik heb samen met een aantal vriendinnen een groepswhatsapp waarin we met elkaar afspreken om samen sporten.

Sapjes en frisdrank vol suikers

Naast sporten ben ik extra alert geworden op toegevoegde suiker in eten en vooral drinken.  Het viel mij reuze mee om frisdrank en sapjes in te ruilen voor water en thee.  In de supermarkt zoek ik producten met het minste suiker. 

Elke drie maanden wordt mijn bloed gecontroleerd door de Praktijkondersteuner en na een half jaar kon ik stoppen al met de medicatie. 

Ja tegen volkoren, nee tegen gebak

Op advies van mijn huisarts heb ik ook gesproken met een diëtiste.  Zij wees mij erop dat ik onvoldoende at. Haar advies: gezond en vers eten, volkoren producten, vis, noten en voldoende water.  Wat mij ook helpt is dat mijn omgeving weet dat ik diabetes heb.

Dat scheelt een hoop uitleg als je weer nee zegt tegen een gebakje op je werk. Ik ben inmiddels bijna 10% van mijn oude gewicht afgevallen.

Suiker maakt moe

Momenteel merk ik het meteen als ik te veel suiker binnen heb gekregen: ik ga gapen, krijg lichte hoofdpijn en pijnlijke en vermoeide spieren. 

Tja…  dat zegt volgens mij genoeg hoe verslavend en slecht suiker is. 

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!