De herfst is in volle gang, ben jij alweer in je sportieve ritme gekomen na de zomer?

sportieve ritme na de zomer

Na de zomer weer je sportieve ritme oppakken? Dat is een flinke uitdaging! Inmiddels is de herfst in volle gang en kun je jezelf afvragen of jij alweer na de zomer in je sportieve ritme gekomen bent. Niet? Hoe ga je dan eigenlijk weer aan de slag? En denk jij al aan je summerbody van volgend jaar?


Het is na je vakantie altijd makkelijk om nog even door te gaan op de verwenmodus die je tijdens je vakantie vaak hanteert; lekker makkelijk en ongezond toeristisch eten, vaak met een drankje erbij… Door deze gezellige (alcoholische) versnaperingen meestal laat op bed… Herkenbaar?

Lees ook: Zo houd je je brein voor de gek en kun je verslaafd raken aan sport

Sporten weer oppakken na je vakantie is zo best lastig. Hoe langer je wacht, hoe hoger de drempel meestal wordt. Hoe doorbreek je dit ongezonde ritme nou? Een paar tips:

Suf… maar op tijd naar bed gaan helpt echt!

Belangrijk dat je je bedritme op orde krijgt. Zowel op tijd naar bed gaan als het op tijd opstaan is belangrijk. Door een voor jou goed slaapritme te ontwikkelen krijg je gedurende de dag meer focus en energie. Zowel belangrijk bij je werk als bij het sporten. Er zijn sportieve smartwatches die je hiermee kunnen helpen. Ook de verandering van zomer-, naar wintertijd kan een klap geven. Houd hier alvast een beetje rekening mee.

sportieve ritme oppakken na de zomer slaaptip fit4lady

Probeer je lichaam te voeden in plaats van te vullen

Voor je lichaam is voeding het belangrijkst. Zonder gezonde voeding en vocht kan het niet lang goed functioneren. Je kunt ervoor kiezen om al je ongezonde voeding rigoureus naar je buren te brengen en je koelkast te vullen met gezond eten. Dan ben je in één keer klaar. Maak vooraf een boodschappenlijst Ga niet met een lege maag boodschappen doen. Gooi al je ongezonde eten weg. Dan moet je wel gezond eten, een andere keus is er niet. Duurt maar 1 of 2 dagen en dan voel je de grote voordelen van gezond voedsel. Je darmen werken beter (veel minder gasvorming, wat meteen heel goed uitkomt bij het sporten), je hebt meteen meer energie en een beter gevoel over jezelf. 

Je hebt nu een goede basis gezet. Waarschijnlijk ben je nu al aan het sporten met al die overtollige energie! Zo niet, dan hieronder nog een paar bewezen tips.

Tips voor een vlotte start van je sportritme 

  • Zet je sporttas vast klaar of zet deze alvast in je auto of in fietstas
  • Plan je sportmomenten vooraf in je agenda
  • Laat je omgeving weten wat je vaste sportmomenten zijn, probeer hier geen concessies in te doen
  • Sport met een maatje als jou dat helpt. Zoek het liefst een wilskrachtig sportmaatje die jou niet versterkt in je slechte gedrag en je stimuleert 

Heb je dit allemaal al geprobeerd? Maak dan snel een afspraak met je sportclub. Stuur eventueel een mailtje of whatsappje en vertel dat je moeite hebt om je sportritme op te pakken. Maak een afspraak en maak samen met je trainer een sportplanning en stel een haalbaar doel en maak een tijdsplanning. Zeker weten dat jij je ritme zo terug hebt!

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!