De 5 leukste buitensporten die je wilt gaan doen zodra de zon schijnt

Alvast in shape komen?

De zomer is in volle gang en de zon blijft stralen! Heb jij ook zo’n zin om de zonnestralen weer op je huid te voelen en de vogels te horen fluiten tijdens het sporten? Misschien leuk om ook buiten meer te gaan bewegen en te genieten van wat de natuur te bieden heeft. De 5 leukste buitensporten vind je hieronder.

Laten we de allerleukste buitensporten eens op een rij zetten, zodat ook jij komend weekend nog kunt beginnen met buitensporten.

1. Suppen is een van de meest populaire buitensporten geworden

Suppen is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Suppen doe je staand of op de knieën op een plank in het water. Je verplaatst je met behulp van een paddle. Je zit in de natuur en bewegen op het water geeft rust. Je evenwicht bewaren is ontzettend belangrijk bij deze sport. 

Je gebruikt daarbij namelijk al je spieren terwijl je over het water glijdt. Genieten van de stilte op het water en genieten van de zon. Love it! Ben je een beginner? Kies dan voor een opblaasbaar supboard. Deze zijn stabieler en goedkoper dan een hard supboard. Bovendien berg je deze gemakkelijker op. De opblaasbare gaat gek genoeg ook nog eens langer mee doordat deze minder gevoelig is voor stoten.

Lees ook: Met deze aanpak ben je over 2 maanden weer strak en fit


2. Ouderwets skeeleren blijft een van de leukste buitensporten

Schaatsen is een leuke sport maar helaas is er niet vaak ijs om op te schaatsen, zeker niet in de zomer ;-). Dus ga lekker skeeleren op de weg. Hoe leuk is dat! 

Je hebt 2 verschillende schoenen; een skateschoen of een skeelerschoen. De skateschoen lijkt meer op een ijshockeyschoen en een skeelerschoen lijkt meer op de traditionele lage noor. Een skateschoen is wendbaarder en minder geschikt voor lange afstanden. 

Skeeleren is meer geschikt voor langere afstanden met een hogere snelheid. Tegenwoordig worden de verschillen tussen de skate en skeeler steeds kleiner.


3. Buitensporten? Ga fietsen!

Houd je niet van al die gekke poespas en wil je grote afstanden afleggen? Dan is fietsen vast iets voor jou. Fietsen gaat vrij snel dus je kunt een grotere afstand afleggen. Op deze manier heb je meer variatie in je tochten dan bij wandelen vanuit huis. 

Ook als je een blessure hebt is fietsen meestal mogelijk. Wil je echt sportief bezig zijn dan is een racefiets of mountainbike een goede keuze. Deze fietsen schaf je een keer aan en kun je jaren mee doen. Tweedehands kun je nog heel wat leuke aanbiedingen vinden. 

Tegenwoordig zijn er ook leuke gadgets te koop voor de fiets zoals een telefoonhouder. Hiermee volg je de mooiste routes via je telefoon. Super handig. Nederland is een echt fietsland dus volop keus! 

Op een fiets valt van alles mee te nemen. Een regenpak, een lunchpakket of zelfs een klein hondje. Geen smoezen om op de bank te blijven zitten dus….Eropuit!


4. Buitensporten op het water: roeien

Omdat sporten op het water gewoon iets magisch heeft zetten wij nog een watersport in de top 5. Is een sup-plank te wiebelig? Misschien is dan een kano of kajak wel wat voor jou. 

Roeien is een fijne beweging die je uit je armen en core haalt. In een kajak of kano zit je over het algemeen heel comfortabel. Op die manier kun je zowel lange als korte afstanden afleggen. Heb je geen plek voor een kano of kajak? Je kunt lid worden van de plaatselijke kajak/kano club en gebruik maken van de kano’s die bij de vereniging gestald worden. 

Op een kanoclub worden vaak verschillende disciplines beoefend. Sprint, toeren of suppen. Zelfs waterpolo in een kajak wordt soms aangeboden. Dus voor ieder wat wils.


5. Wandelen en joggen blijven geweldige sporten voor buiten

(Snel)wandelen is goed voor de billen, benen en onderrug. Wandelen is altijd leuk en je hebt er niets voor nodig. Wil je meer dan kun je van wandelen overgaan in joggen of een rugzak met gewicht meenemen. 

Vrouwen ervaren bij het joggen soms pijnklachten en houden er dikwijls blessures aan over. Je lijf heeft de tijd nodig om zich aan te passen aan de schokken die joggen teweeg brengt. Daarom is een goede opbouw heel belangrijk. 

Wil je graag leren rennen? Start dan met (snel)wandelen. Leer jezelf meteen bij het wandelen al een goede, actieve houding aan. Rechtop, billen en buik licht aangespannen. Bouw het rustig op in tijd of afstand. Voelt dit goed? Bouw het dan op naar minder wandelen en steeds meer joggen. 

Heb je een slechte conditie en misschien ook overgewicht dan is het belangrijk om echt de tijd te nemen voor je opbouw. Van sommige blessures kom je moeilijk af. Bewegen is dan geen pretje meer of zelfs tijdelijk onmogelijk. Dat zou zonde zijn!

Met een goede basisconditie heb je minder tot geen blessures tijdens het beoefenen van je buitensport. Wij helpen je graag bij het opbouwen van een basisconditie! Een fit lijf heeft zowel een goed uithoudingsvermogen als sterke spieren en banden. Wil jij ook een goede basisconditie? Kom dan bij Fit4lady je spieren versterken en je uithoudingsvermogen vergroten. Vraag een proefles aan! Deze is gratis en verplicht je tot niets!

Ja, ik probeer het een keer!

Als trotse eigenaressen van enkele van de Fit4lady clubs zijn Patty, Arina, Mariska, Carola en Sjoukje niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde voorvechters van vrouwenwelzijn.

Met een schat aan kennis en ervaring vormen zij samen een krachtig team dat zich inzet voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor vrouwen door het schrijven van onze blogberichten.

Graag tot ziens bij Fit4lady!

Arina, Patty, Carola, Sjoukje & Mariska (van links naar rechts)

Ga terug

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*