Bedrijfsfitness via Fit4lady wat levert het mij en mijn werkgever op?

bedrijfsfitness

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om bedrijfsfitness aan te bieden. Het bieden van mogelijkheden om sport met werk te combineren gaat gepaard met talloze voordelen. Zo is bedrijfsfitness goed voor werknemers én goed voor werkgevers. Kom erachter welke voordelen bedrijfsfitness heeft, hoe je het beste bedrijfsfitness kunt bieden en wat de voordelen van bedrijfsfitness via Fit4lady zijn.


Bedrijfsfitness, wat is dat?

Bedrijfsfitness is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het aanbieden van fitnessfaciliteiten of programma’s aan werknemers binnen een bedrijf of organisatie. Het doel van bedrijfsfitness is om de gezondheid en het welzijn van de werknemers te verbeteren door hen in staat te stellen om regelmatig te sporten en te bewegen tijdens hun werkdag. Bedrijfsfitnessprogramma’s kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het aanbieden van een gym op het werk, groepsfitnesslessen of persoonlijke trainingsprogramma’s voor werknemers. Wil je meer lezen over de voordelen van bedrijfsfitness? Lees dan ook eens de blog Grootste voordelen van bedrijfsfitness

sporten met collega's

Sport en werk combineren middels bedrijfsfitness, wat zijn de voordelen voor de werkgever?

Er zijn verschillende voordelen aan het combineren van fitness en werk, zoals het aanbieden van bedrijfsfitnessprogramma’s. Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Het kan helpen om stress te verminderen en de werknemers mentaal gezonder te maken. Regelmatig bewegen kan de afgifte van endorfines en andere stoffen in de hersenen stimuleren die een positief effect hebben op de stemming en het welzijn.
 • Het kan de productiviteit van de werknemers verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen de bloedcirculatie verbetert, wat kan helpen om de hersenen te voeden met zuurstof en voedingsstoffen die nodig zijn voor mentale helderheid en concentratie. Dit kan leiden tot betere prestaties op het werk.
 • Het kan het verzuim verminderen. Werknemers die regelmatig bewegen, hebben minder kans om ziek te worden en minder kans om langere periodes afwezig te zijn vanwege gezondheidsproblemen. Dit kan leiden tot lagere verzuimkosten voor het bedrijf.
 • Het bieden van bedrijfsfitness helpt bij het aantrekken van getalenteerd personeel dat in een verhitte arbeidsmarkt meerdere opties heeft. Het staat natuurlijk geweldig tussen de secundaire arbeidsvoorwaarden. En het personeel dat gebruik kan maken van extra’s zoals bedrijfsfitness blijft vaker loyaal aan het bedrijf waar ze werken. Zo voorkom je een hoge doorloop van personeel.  

In het algemeen kan het aanbieden van bedrijfsfitnessprogramma’s dus bijdragen aan een gezondere en gelukkigere werkomgeving, wat kan leiden tot betere prestaties en een lagere verzuimkosten. De effecten van sport op jouw productiviteit lees je hier.  

Daarnaast bespaar je als organisatie direct op de afdracht van sociale werkgeverslasten, die met deze regeling ook lager uitvallen. Bedrijfsfitness is dus aftrekbaar bij de belastingdienst, omdat het zorgt voor fitte werknemers en een bloeiend bedrijf. 

effect van sport op productiviteit

Sport en werk combineren middels bedrijfsfitness, wat zijn de voordelen voor de werknemer?

Sporten via het werk heeft niet alleen alle reguliere voordelen van een sportief leven. Er zijn nog unieke voordelen aan bedrijfsfitness verbonden. Daarnaast kan bedrijfsfitness jouw carrière onverwachts een stevige boost geven.

 • Het kan de fysieke gezondheid van de werknemers verbeteren door het verminderen van risicofactoren voor chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes.
 • Regelmatig sporten draagt bijvoorbeeld bij aan gewichtsverlies, een betere conditie en ook een betere werkhouding, dus minder klachten. Lees verder voor meer redenen om te gaan sporten tijdens je werkdag
 • Er zijn verschillende voordelen voor je carrière als je werk combineert met sport. Ten eerste kan regelmatige sportbeoefening ervoor zorgen dat je fitter en gezonder bent, wat kan leiden tot betere prestaties op het werk.
 • Bovendien kan het combineren van werk en sport ervoor zorgen dat je een beter evenwicht vindt tussen je werk- en privéleven, wat kan leiden tot meer tevredenheid en minder werkgerelateerde stress.
 • Als je werkgever je de mogelijkheid tot bedrijfsfitness biedt kun je vaak goedkoper sporten dan wanneer je zelf een abbonoment bij een sportschool afsluit. Bij Fit4lady sport je tot wel 40% goedkoper!
 • Sport en bewegen bieden een positief sociaal klimaat dat het mogelijk maakt sociale vaardigheden te ontwikkelen, vrienden te maken en zo het sociale netwerk uit te breiden. Fysieke activiteiten kunnen zo bijdragen aan het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting. Lees hier alles over het sporten met collega’s!  

Bedrijfsfitness via Fit4lady is goedkoper dan regulier fitnessen: hoe wordt de korting berekend?

Indien jouw werkgever meedoet aan een bedrijfsfitnessregeling ben je gemiddeld 40% minder kwijt aan een fitnessabonnement. De berekening van de korting heeft te maken met hoeveel korting je werkgever geeft en in welke belastingschijf je valt.

In het artikel ‘sporten vond ik te duur totdat deze oplossing zich aandiende’ lees je een verhaal uit de praktijk. 

Bedrijfsfitness helpt ook de werkende moeder die het al zo druk heeft

Ben je een drukke moeder en wil je naast je werk en gezin sporten?

Daar hebben wij aan gedacht! Met onze effectieve en efficiënte workout in maar liefst 30 minuten train jij je hele lichaam, zowel kracht als conditie. Wil jij meer weten over welke sport er bij jou past als drukke moeder? Lees dan snel verder. 

Wil je ook ervaren hoe bedrijfsfitness en sport je helpt bij een productiever leven? Bij Fit4lady bieden we bedrijfsfitness aan waar je samen met je collega’s aan de slag kunt! Daar heeft je werkgever direct ook baat bij. Proberen? Boek gerust eens een proefles op een van onze locaties. Volg ons ook op sociale media, zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Fit4lady en over sport in het algemeen!

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
 • Ontvang één dagelijkse oefening.
 • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
 • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!