3 redenen waarom jij te laat start met sporten: en 3 adviezen hoe je kunt beginnen

Met de zomer voor de deur neemt de urgentie toe om werk te maken van een slanker lichaam. Maar waarom starten we toch vaak (met de zomer als motivatie) zo laat met sporten?Als je nog niet bent gestart komt dat waarschijnlijk omdat de motivatie of urgentie voor jou nog niet groot genoeg is. Motivatie is een reden om in actie komen en urgentie is een ander woord voor dringende noodzaak.  

Hieronder 3 redenen waarom je mogelijk te laat start en daarna een 3 stappenplan hoe te beginnen als dat is wat je wilt.

  1. De drempel is te hoog om te starten

Zie je er tegenop om (weer) te gaan sporten? De eerste stap is vaak lastig. Denk maar aan de start van school na je vakantie. De drempel om weer naar school te gaan was enorm groot. Als je dan eenmaal weer op school was ging dat meestal prima. Zal dat ook zo zijn als je gaat sporten?

  1. De urgentie is er (nog) niet

Zolang je jouw lichaam nog kunt verhullen in lange broeken en truien, is de confrontatie met je ongetrainde lichaam niet zo aanwezig. Nu de zon vaker schijnt, de temperatuur stijgt en je de korte broek of jurk weer gaat passen, zie je de realiteit: je bent wat aangekomen en minder strak dan voor de winterperiode.

  1. Voorjaarsmoeheid maakt de stap nog groter

In het voorjaar kun je last hebben van voorjaarsmoeheid. Een gebrek aan licht in de winter en juist in het voorjaar volop licht en ook veel meer prikkels kunnen maken dat je je vermoeid voelt. Daarnaast zijn de corona jaren mentaal zwaar geweest. De stap om gezond te gaan leven en sporten kan dan groot zijn.

Wat kun je nu doen als je wilt gaan sporten, want deze wil maakt dat je de grote drempel gaat nemen

Maak een gewoonte

De belangrijkste en daarmee 1e tip is om van sporten een gewoonte te maken. Begin bijvoorbeeld de ochtend met een koude douche en korte wandeling (15 minuten) of doe 5 minuten stretchoefeningen of een korte workout. Kom in beweging, al voor je ontbijt. Ga meteen vandaag naar je sportschool en start met een korte leuke training en vraag je coach om hulp. Vertel over de moeite die je hebt om weer op te starten. Hij of zij zal je helpen.

Gezond eten en veel water

Neem goede voeding, zorg voor minder prikkels en drink veel water en thee voor hydratatie. Daarnaast een goede nachtrust en fijne mensen om je heen. De voorjaarsmoeheid verdwijnt daarmee als sneeuw voor de lentezon. Zeker weten.

Maak kleine stapjes op weg naar een bikiniproof lichaam

Zoek jouw motivatie. Wat wil je bereiken? Zet het doel niet te hoog. Is jouw doel gezond ouder worden of wil je een bikiniproof lichaam? Wil je sterker worden of je fitter voelen? Een kilo gewicht eraf de komende twee weken? Of de suikers laten staan deze maand? Geen alcohol meer of suikers minderen? Denk goed na wat jouw reden is om te gaan sporten en gezonder te gaan eten.

Met kleine stappen is ook voor jou het doel haalbaar!

Proefles aanvraag

"(*)" geeft vereiste velden aan

Naam(*)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!