10 kilo en 2 gezondheidsklachten minder

Het kriebelde al een aantal jaren om af te vallen. Ik heb ook wel diëten geprobeerd, maar dat leverde nooit blijvend resultaat op.

In mijn omgeving viel de een na de ander kilo’s af. Mijn buurvrouw viel zelfs de helft van haar totale gewicht af.

Ik werk in de thuiszorg en zie best veel dikke mensen. En ook wat dat met je doet als je ouder bent: zere rug, zere knieën, moeilijk bewegen, suikerziekte, hoge bloeddruk. Ik had zelf ook last van enkele van deze klachten.

Mijn suiker was net te hoog, net als mijn bloeddruk… Toen besefte ik: dit wil ik nooit meer.

Ik begon met koolhydraatarm eten en pakte wat vaker de fiets. Toen vroeg een collega van mijn man of ik met haar mee ging sporten. Sporten? Dat had ik al zo vaak geprobeerd. Dat is gewoon echt niet mijn ding.

Maar die sportschool bleek Fit4lady te zijn. Dit is goed te overzien en geloof het of niet: ik heb er best veel plezier in. Ik probeer altijd op de fiets te komen, zodat ik al een goede warming-up heb gehad.

Ik merk dat ik een stuk fitter ben en dat andere waardes, zoals vetpercentage, ook zijn verbeterd. Ook zijn met nek en rug minder vast gaan zitten en zit ik niet meer zo vaak bij de fysio.

Nu, bijna een half jaar later, ben ik 10 kilo kwijtgeraakt! Ik probeer er nog zeker 10 kilo af te krijgen. Op mijn gemakje, want ik houd nog steeds van lekker en eten en drinken.

– Alet, Fit4lady Goeree-Overflakkee

Gezonder leven en meer bewegen? Eenvoudig verslaafd raken aan sport?

Schrijf je vandaag in voor de gratis 28-dagen-challenge

Fit4lady heeft voor jou de volgende challenge ontwikkeld:
  • Ontvang één dagelijkse oefening.
  • Eenvoudige trainingen: je traint gewoon thuis, op je werk of onderweg
  • In 28 dagen bouw je een ritme op. Zo krijg jij beweging in je systeem dat naar meer smaakt!