Het resultaat van goede samenwerking tussen specialist en Fit4lady

Laten we kennismaken!

Wat kan Fit4lady voor jouw cliënt betekenen?

Fit4lady biedt een uniek fitness- en begeleidingsprogramma voor vrouwen op een gezellige kleinschalige club. Iedere vrouw is welkom, ongeacht leeftijd, conditie en gewicht. De 30 minuten conditie- en krachttraining is geschikt voor iedere vrouw die streeft naar een fitter lichaam en een betere conditie.

Met het trainingsprogramma werken vrouwen aan een sterk en soepel lichaam, op een leuke manier met stimulerende muziek. Ze verbeteren hun conditie en ze trainen elk met hun eigen doelen. Samen bewegen op muziek is goed voor de ontspanning en het plezier in sport.

Samenwerken

Ieder lid van Fit4lady mag maandelijks gebruik maken een maandelijks coachingsgesprek (of vaker indien gewenst/noodzakelijk). Tijdens dit gesprek komen de barrières ter sprake waar vrouwen tegenaan lopen (veelal afvallen) en daar springen de sportcoaches op in door hen te blijven motiveren en inspireren. En eventueel naar bijvoorbeeld jou door te verwijzen.

Laten we afspreken!

Achtergrondinfo

Hoe werkt de Fit4lady training?

Bij de Fit4lady club heten de sportcoaches de vrouwen van harte welkom. Ze kennen hen bij naam. Dat maakt ook dat vrouwen zich welkom en gewaardeerd voelen. In het circuit staan 9 steps en 9 krachttoestellen. 

De steps zijn 9 cm. hoog. Dit zorgt voor een goede conditie, meer energie en ook een veel betere coördinatie. Als vrouwen geblesseerd zijn of als leden steps moeilijk vinden, dan krijgen ze oefeningen naast de step, zodat ze toch mee kunnen doen in het circuit.

Op de steps werken vrouwen aan de conditie. Op de toestellen werken ze aan kracht. Met behulp van een stem in de muziek wisselen ze elke 45 seconden van ‘station’. Op de steps wordt een stepoefening aangeleerd die iedere week verandert. In de stepoefening maken de sportcoaches gebruik van meerdere variaties. Zo traint iedereen op haar eigen niveau.

De toestellen zijn voor krachttraining en werken bij Fit4lady hydraulisch, niet met gewichten. Er hoeft niets ingesteld te worden.

Persoonlijke begeleiding

De sportcoaches bij Fit4lady zijn sportieve vrouwen, opgeleid aan onze eigen Fit4lady Academy. Fit4lady is een leerbedrijf en biedt trainsters de mogelijkheid om door te leren in het vak, te leren van collega’s en zich te ontwikkelen naar méér (sportcoach, leefstijl coach, zelfstandig ondernemer). 

De sportcoaches worden opgeleid bij de Fit4lady Academy. De eindverantwoordelijke coach is goed gecertificeerd en geschoold met diverse sportopleidingen, zoals TOP A-trainer, Sport Trainer, Fitness Instructeur A en Voedingsdeskundige Food & Base.

Een van de vele onderdelen van het trainingsprogramma voor de sportcoaches is het begeleiden van vrouwen met blessures, beperkingen (training via Diabetesvereniging Nederland) en het werken met de Tanita BIA-meter.

Persoonlijke coachingsgesprekken


Leden van Fit4lady blijven gemiddeld 3 x langer lid van onze sportclub dan bij andere sportclubs. We zien ook dat Fit4lady een rol speelt tegen eenzaamheid.

Bij het coachingsgesprek hoort ook een lichaamsmeting met de Tanita weegschaal. Deze weegschaal biedt een BIA-monitor (Bioelectrical Impedantie Analysis). Een meting die de gezondheidstoestand van het lid in kaart brengt.

Programma's

Fit4lady na zwangerschap

In principe kan iedere vrouw 6 weken na haar bevalling beginnen met trainen bij Fit4lady met het Mama in Shape-programma. Na een keizersnede houden we 8 weken aan. Ze traint normaal op de steps, toestellen en op de buikspiermat, tenzij anders geadviseerd. We vermijden springoefeningen en houden rekening met de ademhaling, het tempo, de hormonen. Om diastase te vermijden, belasten we niet de rechte buikspieren.

Fit4lady bied ook aandacht aan sporten tijdens het 3e trimester van zwangerschap.

Bij de intake van nieuwe leden bij Fit4lady onderzoeken de sportcoaches uitgebreid of de dame wellicht onderliggende klachten heeft waardoor ze het spannend vindt om voor het eerst weer te sporten.


Oog voor Diabetes

Fit4lady is een Sportschool met oog voor Diabetes. Bij onze intakes zorgen we voor extra aandacht als nieuwe diabetespatiënten bij Fit4lady binnen komen.


De training aan de sportcoaches wordt gegeven door medewerkers van de Diabetesvereniging Nederland. Onze sportcoaches zijn alert op hypo’s, hypers, bloedsuikerspiegel en na-ijleffect. Bij beginnende sporters adviseren we om voor de training te meten, zijn ze alert op het gedrag tijdens het sporten en adviseren ze om na de training extra te meten.


Sporten bij hart- en vaatziekten

De sportcoaches bij Fit4lady zijn bekend met diverse klachten die verband houden met hart- en vaatziekten. Ze zijn getraind om vrouwen die daarmee te maken hebben extra in de gaten te houden, extra aandacht te geven en direct te handelen. Bij bijna iedere Fit4lady club is een AED aanwezig of is er een AED in de buurt aanwezig. 

Meer weten?

Wil je een cliënt doorverwijzen en wil je hierover met de franchise-ondernemer spreken of heb je zin in een samenwerking waarbij Fit4lady en jouw bedrijf of dienst elkaar kunnen versterken? Neem dan contact met ons op en laat ons weten wat jouw idee is. We staan altijd open voor een leuke samenwerking die voor ons beiden goed is!

Laten we afspreken

Mis nooit meer onze leuke tips, gezonde recepten of een aanbieding en schrijf je nu in!

*